Logo

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα κανάλια



 
 

ste 10-10-2016Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, συζητήθηκαν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP)...

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται η μια κατά της άλλης, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Επίσης, στο ΣτΕ κατατέθηκαν δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Συγκεκριμένα, η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα κανάλια, στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ' επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.

Τέλος, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι η πρoκήρυξη είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2016 από directNEWS.gr πηγή:ΑΜΠΕ


Τελευταία Δικαστικά