Logo

Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία για τα θαλασσοδάνεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ;



 
 

daneiaΤα πρακτικά της πρόσφατης κατάθεσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, για τα δάνεια των κομμάτων ζήτησε ο επικεφαλής των Οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτης Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου θα διερευνήσει αν με βάση τα όσα κατέθεσε...

ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπάρχει η νομική δυνατότητα να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τα επισφαλή δάνεια που χορήγησαν τράπεζες σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, το Μάρτιο του 2013 ο τότε επίκουρος Οικονομικός εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, με πόρισμά του είχε ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον των τραπεζικών στελεχών που είχαν χορηγήσει τα δάνεια και των υπευθύνων των δύο κομμάτων.

Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Δημήτρης Χριστογιάννης, Δημήτρης Τσουμάνης και Διονύσης Σταμενίτης) κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία με την οποία απαλλάσσονταν αναδρομικά από κάθε ποινική ευθύνη όλοι οι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο!

Η τροπολογία ψηφίστηκε από του βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έτσι η σχετική δικογραφία αρχειοθετήθηκε.

Καταθέτοντας όμως ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή υποστήριξε ότι η επίμαχη τροπολογία αφήνει "παραθυράκι" και μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά