Logo

Ιωάννινα: Άρχισε η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη [βίντεο]



 
 

giakoumakisΆρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στα Ιωάννινα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός το Μάρτιο του 2015. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση...

κάθονται ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η τότε υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας καθώς και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης που φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα στελέχη της Σχολής δεν έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν το bullying που έκαναν στον Β. Γιακουμάκη οι συμφοιτητές του.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης φέρεται ότι παρενέβη στους υπεύθυνους της Σχολής προκειμένου να μην απομακρυνθούν από την Εστία τρεις "νταήδες" φοιτητές από την Κρήτη, οι οποίοι δεν κάλυπταν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να διαμένουν εκεί.

Πρώτοι μάρτυρες εξετάστηκαν οι γονείς του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ είπαν ότι πριν από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού τους δεν γνώριζαν για τη βία που του ασκούσε ομάδα συμφοιτητών του από την Κρήτη.

Τι δήλωσε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Σε γραπτή δήλωση του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφέρει τα εξής: «Επανειλημμένα τόσον εγώ όσον και ο δικηγόρος μου, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μου αποδίδεται και για το οποίο δικάζομαι αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την «υπόθεση Γιακουμάκη». Πάρα ταύτα μερίδα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) επιμένει να με χαρακτηρίζει ως κατηγορούμενο στην υπόθεση Γιακουμάκη. Αν θα συνεχισθεί αυτή η δυσφημιστική για το πρόσωπό μου παραπλανητική ενημερωτική συμπεριφορά, λυπάμαι πολύ, αλλά θα αναγκαστώ να στραφώ κατά παντός υπευθύνου αστικά και ποινικά παρ’ ότι αυτό δεν είναι στις συνήθειές μου».

Η δίκη συνεχίζεται.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά