Logo

Αθώος ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος για την υπόθεση Αρβανιτίδη



 
 

spuropoulos 24-10-2016Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, για την υπόθεση της άρσης κατάσχεσης λογαριασμών εταιρείας στη Βέροια. Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ δικαζόταν με την κατηγορία της απίστιας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές...

περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η κατηγορία αφορούσε φερόμενη ζημία του ΙΚΑ μετά από απόφασή του να αρθεί η κατάσχεση λογαριασμών της εταιρείας Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ στη Βέροια, ενώ οι ιδιοκτήτες της εμφανίζονταν να χρωστούν στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανώνυμη εταιρεία με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας, είχε οφειλές στο ΙΚΑ στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 περί τα 18,25 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν κυρίως εισφορές των εργαζομένων της.

Το τοπικό γραφείο του ΙΚΑ Βέροιας προχώρησε τότε σε πράξεις επίδοσης εισφορών προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, παρέχοντας 15θήμερη προθεσμία να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών, καταβάλλοντας ταυτόχρονα ένα ποσό.

Η προθεσμία παρήλθε και το ΙΚΑ Βέροιας, αιφνιδιαστικά, και χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, επέβαλε στα μέσα Οκτώβρη του 2013 κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών Alpha, Eurobank, ETE, όλων των ποσών που καταβάλλονται από την εταιρεία προς προμηθευτές της, πελάτες κλπ.

Μετά την είσπραξη μικρού ποσού και αφού, σύμφωνα με τις αρχές, επίκειτο κατάθεση υψηλού ποσού που θα ικανοποιούσε το ΙΚΑ, στις 11 Οκτωβρίου 2013 ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή στο τοπικό κατάστημα Βεροίας να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης «προσωρινά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κλπ. και εν συνεχεία, αν δεν ανταποκριθεί, να προβεί σε εκ νέου κατάσχεση».

Ο διοικητής του ΙΚΑ υποστήριξε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση, με απώτερο στόχο βέβαια να μην κλείσει μια εταιρεία και χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δίωξη για κακούργημα στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο


Τελευταία Δικαστικά