Logo

Κρήτη: Πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου καταδικάστηκε για το θάνατο πολιτικού μηχανικού σε δυστύχημα



 
 

gefyra 25-10-2016Πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έρων του δήμου Ηρακλείου και ο πρώην διευθυντής της ίδιας υπηρεσίας κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο ενός 32χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος  είχε πέσει από γέφυρα με το όχημα το οποίο οδηγούσε. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε φυλάκιση 7 μηνών...

με τριετή αναστολή στον κάθε ένα από τους δύο κατηγορουμένους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως τελουμένη.

Το τροχαίο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 11 Νοεμβρίου 2010, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος πολιτικός μηχανικός έπεσε από το γεφυράκι που συνδέει τη Γιόφυρο με την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη. Το όχημα έπεσε στα νερά του ποταμού και ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε σε αυτό, με συνέπεια να βρει τραγικό θάνατο.

Όπως αναφέρει το candianews, το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρχαν ευθύνες στο δήμο Ηρακλείου για την κατάσταση στο οδόστρωμα καθώς και στη γέφυρα και τις απέδωσε με την καταδικαστική απόφασή του στον τότε αντιδήμαρχο και στον τότε διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας. Παράλληλα, το δικαστήριο απέδωσε ευθύνες και στο ίδιο το θύμα που είχε καταναλώσει αλκοόλ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αν όλα ήταν καλά στο σημείο το όχημα δεν θα είχε φύγει από τη γέφυρα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά