Logo

Κούγιας: Διογκώθηκε η υπόθεση Γιακουμάκη [βίντεο]



 
 

giakoumakis 25-10-2016Με καταθέσεις σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι κατηγορίες αφορούν...

παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της καθηγήτριας που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, καθώς και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για την οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σήμερα, εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.

Ο συγκάτοικος του Γιακουμάκη είπε πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο.

Επίσης, ο μάρτυρας είπε πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014 καθώς ήταν κλεισμένος στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε πως δεν είχε αντιληφθεί να γίνεται κάτι εις βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αναφέρει κάποιο συμβάν.

Επίσης, ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2014 ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετάσχει σε σύσκεψη, με αφορμή φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τον διευθυντή να της συστήνει καλύτερη φύλαξη στο χώρο.

Ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του είπε ότι κανένας από τους μάρτυρες που έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένο περιστατικό βίας εις βάρος του άτυχου 20χρονου.

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τις δημόσιες τοποθετήσεις του ιδιωτικού αστυνομικούΓιώργου Τσούκαλη και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη πως διόγκωσαν την υπόθεση.

Μάλιστα, ζήτησε από το Δικαστήριο να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρα σε ψευδορκία, σημειώνοντας πως κατόπιν πρωτοβουλίας του κ.Τσούκαλη ήρθε απο τη Βραζιλία ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε μετά τους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου.

 

βίντεο: epirus TV

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2016 από directNEWS.gr πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταία Δικαστικά