Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστών και διακοπή



 
 

poulikogianni 1-11-2016Ένταση μεταξύ αντιφασιστών και χρυσαυγιτών έξω από την αίθουσα της δίκης της Χρυσής Αυγής, οδήγησε στη διακοπή της κατάθεσης του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτήρη Πουλικόγιαννη, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. Την ώρα που ο μάρτυρας κατέθετε για την υπόθεση της αιματηρής...

επίθεσης σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, ακούστηκαν φωνές έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα αντιφασιστών πέρασε τον πρώτο έλεγχο, προκειμένου να μπει στη δικαστική αίθουσα και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στην είσοδο. Μάλσιτα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο ακροατήριο, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και βγήκαν από την αίθουσα, συμμετέχοντας στην αντιπαράθεση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στη διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και η κατάθεση συνεχίστηκε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα.

Ωστόσο, σε λίγο σημειώθηκε νέα ένταση, με αφορμή ερώτηση προς τον μάρτυρα, από τον δικηγόρο του ΠΑΜΕ «εάν το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος τους στο Πέραμα, ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο μέσα στη δικαστική αίθουσα» (σ.σ. εννοούσε την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της ΧΑ που κινήθηκε στην είσοδο όταν άκουσε φασαρία).

Ακολούθησαν οξείες αντιδράσεις και φωνές από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα η Έδρα να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν συνθήματα μέσα στη δικαστική αίθουσα. «Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες» και «Φουντούλης-Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη», φώναζαν οι μεν για να ακολουθήσουν οι δε με το σύνθημα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή».

Τελικά, η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη και οι χρυσαυγότες αποχώρησαν από τα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ αντιεξουσιαστές παρακολουθούσαν από τις ταράτσες στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων η επίθεση στο Πέραμα»


Τελευταία Δικαστικά