Logo

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Χορηγούνται οι απορριπτικές διατάξεις στον μηνυόμενο



 
 

eisaggeliaΜετά από πρωτοβουλία του διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου και με απόφαση της νέας Προϊσταμένης του Τμήματος Προσδιορισμού, Ολυμπίας Κλειτσάκη, άλλαξε πλέον η «πάγια τακτική» της Εισαγγελίας να μην χορηγεί στους διαδίκους αντίγραφα των απορριπτικών...

διατάξεων των μηνύσεων, μέχρι να αποφανθεί ο Εισαγγελέας Εφετών μετά από τυχόν άσκηση προσφυγής, ή μέχρι να παρέλθει η τρίμηνη προθεσμία για την άσκηση προσφυγής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το apachejones-zone, «Η προηγούμενη πάγια τακτική, κληρονομηθείσα τινί τρόπω από συγκεκριμένη Εισαγγελέα, που την είχε εισαγάγει και επιβάλει, μαζί με την περιστολή των δικαιωμάτων των διαδίκων να λαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας που τους αφορά, τέθηκε στο περιθώριο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατόπιν συσκέψεως υπό του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας, που έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για το θέμα, αποφασίστηκε να χορηγείται η απορριπτική διάταξη ακόμη και στον μηνυόμενο, με την επισήμανση επί του σώματός της, ότι δεν έχει παρέλθει η παραπάνω τρίμηνη προθεσμία.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελούσε αίτημα του νομικού κόσμου, και έλαβε χώρα με πρωτοβουλία συγκεκριμένου διαδίκου και του δικηγόρου του, που θεώρησε ότι έπρεπε να θέσει αρμοδίως το εν λόγω νομικό ζήτημα, που επιζητούσε επί χρόνια επίλυση.

Η δημοκρατική και νόμιμη λειτουργία των Θεσμών, και δη της Δικαιοσύνης, είναι κατάκτηση και ο επιστημονικός διάλογος δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από εγωιστικές προσεγγίσεις, του τύπου ότι μία παράνομη πάγια τακτική είχε καταστεί "θέσφατο"».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά