Logo

ΣτΕ: Συνταγματική η ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών Αιδηψού



 
 

iamatika-loutra2-22-11-2016Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που συνεδρίασε με επταμελή σύνθεση, έκρινε ότι είναι νόμιμη και σύμφωνη με το σύνταγμα η υπ' αριθμ. 244/2013 Διυπουργική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατά κυριότητα νομή και κατοχή, οι εγκαταστάσεις των Ιαματικών πηγών Αιδηψού (συνολικής έκτασης 22.115 τ.μ.)...

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού, στην κυριότητα του οποίου ανήκαν οι επίμαχες ιαματικές εγκαταστάσεις, που είχαν χαρακτηριστεί ως «τουριστικής σημασίας».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ειδικοί νόμοι μπορούν να θεσπίζουν ρυθμίσεις που να αποκλίνουν από τις επιταγές και τις δεσμεύσεις του άρθρου 17 του Συντάγματος (προστασία της ιδιοκτησίας), παρέχοντας τη δυνατότητα απαλλοτριώσεως των πλουτοπαραγωγικών πηγών, χωρίς την τήρηση ή την πλήρη τήρηση των εγγυήσεων του εν λόγω άρθρου του Συντάγματος και προσθέτει ότι «τα ιαματικά ύδατα είναι δεκτικά ιδιωτικοποίησης» και η ιδιωτικοποίηση αυτή είναι σύμφωνη με το άρθρο 17 του Συντάγματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά