Logo

Κάθειρξη 7 ετών στον πρώην αρχηγό της Ε.Φ. της Κύπρου, Π. Τσαλικίδη, για την φονική έκρηξη στο Μαρί



 
 

mari 22-11-2016Το Στρατοδικείο Αθηνών επέβαλε κάθειρξη 7 ετών στον εν  αποστρατεία αξιωματικό Πέτρο Τσαλικίδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελειας 13 ανθρώπων στην έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου το 2011. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο...

Ο Πέτρος Τσαλικίδης κατά την απολογία του  υποστήριξε ότι δεν φέρει ευθύνη για την τραγωδία στην Κύπρο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι  παραιτήθηκε από τη θέση του αμέσως μετά το συμβάν, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι η φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, σημειώθηκε τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου 2011. Η έκρηξη προκλήθηκε  από φωτιά που ξέσπασε σε ανοικτό χώρο όπου υπήρχαν 98 εμπορευματοκιβώτια με όπλα και πυρίτιδα, τοποθετημένα εκεί από το 2009 που κατασχέθηκαν από ρωσικό πλοίο, χωρίς καμία προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα ή πιθανές πράξεις δολιοφθοράς.

Οι Κυπριακές αρχές είχαν συμπεριλάβει το όνομα του Πέτρου Τσαλικίδη στο κατηγορητήριο και ζήτησαν την έκδοσή του από την Ελλάδα. Τελικά, αποφασίστηκε η δίκη του πρώην αρχηγού της Ε.Φ. να διεξαχθεί σε Ελληνικό δικστήριο. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο πρώην αρχηγός της Ε.Φ. ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο του 2009.

Το αναθεωρητικό στρατοδικείο (Εφετείο) που θα δικάσει σε δεύτερο βαθμό τον κ. Τσαλικίδη, θα έχει προεδρεύοντα  αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η δίκη, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα πολιτικά δικαστήρια, δεν θα καθυστερήσει.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά