Logo

Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των μαθητών από την Κομοτηνή



 
 

mathites 26-11-2016Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να διερευνηθούν τα αιτία της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών από την Κομοτηνή. Τα παιδιά, μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, ξεκίνησαν...

την Πέμπτη από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Καθ' οδόν έκαναν τρεις στάσεις για φαγητό και την Παρασκευή το πρωί εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετό, διάρροιες και πονόκοιλο.

Είκοσι τρία παιδιά και δύο συνοδοί - καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Την προκαταρκτική ερεύνα θα διενεργήσει η Ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του «Γεννηματάς»

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση των 39 μαθητών που εισήχθηκαν στο «Γεννηματάς», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Αναλυτικά, αναφέρεται:

«Στην εφημερία της 25/11/2016 προσκομίστηκαν 75 νεαροί μαθητές (1η και 2α Λυκείου) με συμπτώματα από το ανώτερο και κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα.

Από αυτούς οι 39 εισήχθηκαν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για αντιμετώπιση και παρακολούθηση. Η κατάσταση των ασθενών είναι υπό έλεγχο.

Σε όλους τους μαθητές παρασχέθηκε η δυνατότητα της ψυχολογικής υποστήριξης από την κοινωνική υπηρεσία.

Στο Νοσοκομείο ευρίσκονται οι συνοδοί καθηγητές και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας προς υποστήριξη των μαθητών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Βασίλης Κεκερής».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από την Κομοτηνή [βίντεο]


Τελευταία Δικαστικά