Logo

Ελεύθεροι Κουρτάκης και Τζένος - Την Παρασκευή δικάζονται στο Αυτόφωρο



 
 

kourtakis tzenos 11-1-2017Ελεύθεροι αφέθηκαν ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης Παναγιώτης Τζένος, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία...

του αυτοφώρου, μετά την μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Εκδότης και αρχισυντάκτης παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, προκειμένου να δικαστούν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Έξω από το δικαστήριο, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου, με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν».

«Ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι για τη σύλληψή του ο Πάνος Καμμένος επιστράτευσε μία ομάδα 25 αστυνομικών.

«Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις, τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές», είπε και τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουρτάκης ανέφερε ότι «όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου", δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή, την ώρα της εργασίας τους. Η Ελευθερία του Τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πάνος Καμμένος, ζητά με τη μήνυσή του όχι μόνο τη δίωξη των δύο δημοσιογράφων για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και «Να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, αυτοπροσώπως από εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος και να διερευνήσει, με ειδικές ανακριτικές πράξεις (άρση απορρήτων, κατ' οίκον έρευνες, κ.λπ.), εάν διαπράττεται το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής μου εκβίασης, και ποιος ή ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των δραστών».

Ακόμα, συνδέει τους κατηγορούμενους με τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του "Noor 1" και ζητά να ερευνηθούν εκ νέου οι δύο υποθέσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2017 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Όλη η μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά του Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου [εγγραφο]


Τελευταία Δικαστικά