Logo

Ολομέλεια Αρείου Πάγου: Δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών



 
 

olomeleia ap 8-2-2017Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου,υπό την προεδρία της προέδρου Α.Π. Βασιλικής Θάνου,  με ψήφους 40 έναντι 25 γνωμοδότησε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αυξήσεως των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων. Συγκεκριμένα, η Διοικητική Ολομέλεια απάντησε στο ερώτημα εάν...

«παρίσταται ανάγκη αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών που προβλέπεται με το Σύνταγμα ώστε να προστατευθούν οι συνταγματικές αρχές της ανεξαρτησίας και της ισοβιότητας που προστατεύουν τους δικαστές και που έχουν καταλυθεί λόγω της εν τω μεταξύ μεγάλης αύξησης του ορίου ζωής, της κοινωνικής πραγματικότητας και των νομοθετικών και λοιπών εξελίξεων».

Επί του ερωτήματος αυτού 40 μέλη ψήφισαν ότι δεν υάρχει ανάγκη αυξήσεως των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων. Κατά την άποψη της μειοψηφίας (25 μέλη) υπάρχει ανάγκη αύξησης των ορίων ηλικίας.αλλά όχι στην παρούσα χρονική στιγμή. 

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι  με την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αποκλείστηκε οριστικά το ζήτημα της άμεσης παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων με νομοθετική ρύθμιση, υπό το καθεστώς του ισχύοντος Συντάγματος. 

Θα πρέπεινα σημειωθεί, ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου διεξήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες,  μέσα σε κλίμα έντασης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά