Logo

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο συνταξιούχος που πυροβόλησε το δικηγόρο του



 
 

pyrovolismos-dikhgoros2-28-2-2017Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 76χρονος που στις 23 Φεβρουαρίου πυροβόλησε τρεις φορές και τραυμάτισε τον 45χρονο δικηγόρο Άδωνι Κουλιούφα. Ο δράστης υποστήριξε ότι έχασε τον έλεγχο όταν ο δικηγόρος του ανακοίνωσε...

ότι παραιτείται από τον χειρισμό της υπόθεσής του. Όπως είπε απολογούμενος, το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροί του υπέβαλαν αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται, ότι αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό, ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

«Απότοκο της κρίσης που πλήττει τα τελευταία επτά χρόνια την Ελλάδα», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Νίκος Βαλεργάκης, τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 45χρονου δικηγόρου.

«Όσο τραγικό και βάρβαρο να είναι ως περιστατικό, δεν είναι κάτι μεμονωμένο, αλλά είναι αποτέλεσμα της κρίσης -οικονομικής και θεσμικής- των τελευταίων χρόνων που επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς. Φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ευθέως η Δικαιοσύνη και οι δικηγόροι που είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο Ν. Βαλεργάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία μελών της διοίκησης του ΔΣΘ.

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το περιστατικό, προσθέτοντας ότι πεισμώνει τους δικηγόρους ως θεσμικούς παράγοντες του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.

Ευχήθηκε, δε, ταχεία ανάρρωση στον 45χρονο συνάδελφό του, μέλος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δύο δικηγόροι της πόλης ανέλαβαν την υπεράσπιση του ηλικιωμένου κατηγορούμενου. «Έπρεπε να αναλάβει συνάδελφος από άλλο Σύλλογο ή να υπάρξει αυτεπάγγελτος διορισμός. Θα κριθούν από το σύνολο των συναδέλφων τους», ανέφερε.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά