Logo

Στις 25 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου



 
 

korkoneas2-7-3-2017Για τις 25 Απριλίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, με κατηγορούμενους τους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει εκ νέου τη συνεδρίαση...

προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία οι αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνήγοροι του Κορκονέα, μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια.

Ωστόσο, κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο Κορκονέας με δήλωση που διάβασε και κατέθεσε διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρώην δικηγόρου του, ότι αποχώρησε από την υπεράσπιση επειδή ο πελάτης του δεν δεχόταν να ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Στη δήλωσή του ο Κορκονέας αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε «το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασα τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποδείξει ότι «ο θάνατος του νεαρού παιδιού οφείλεται σε τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση».

Αναφερόμενος μάλιστα στην δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώην συνήγορός του Αλέξης Κούγιας τονίζει πως «είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα δεκαπεντάχρονο αντιεξουσιαστή» όπως σημειώνει για να προσθέσει πως «κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πράξω αφού αντίκειται στις αρχές και τις αξίες μου με βάση τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απόλυτο και δεν επιδέχεται καμία απολύτως διάκριση».

Εκφράζει και ενώπιον του Εφετείου «τη βαθύτατη οδύνη και συντριβή μου για το θάνατο του αείμνηστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» δηλώνοντας «τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του άτυχου νέου και την ειλικρίνεια του συγνώμη προς τους συγγενείς και οικείους του».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά