Logo

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών μελών του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ από τις δικαστικές αρχές



 
 

aepi 7-3-2017Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμμελειοδικών Αθηνών δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ. Το βούλευμα εκδόθηκε μετά από ενέργειες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για το σκάνδαλο...

κακοδιαχείρισης στην ΑΕΠΙ.

Η εντολή για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων έρχεται μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο λογιστήριο της ΑΕΠΙ, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι.

Υπενθυμίζεται, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί έρευνα μετά από πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ, αλλά και για υπέρογκους μισθούς που λάμβαναν τα μέλη του Δ.Σ. Από το πόρισμα προκύπτει  "τρύπα" 50 εκ.ευρώ στα οικονομοκά της εταιρείας καθώς και η καταβολή υψηλών μισθών που  έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα όπως αυτά της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έρευνα για την υπόθεση της ΑΕΠΙ διενεργεί και η ΦΑΕ Αθηνών Μάλιστα, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας είχε σχηματίσει δικογραφία για την ΑΕΠΙ από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την άρνηση της εταιρείας να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις  2010-2015.

Η ΑΕΠΙ από την πλευρά της, με  πρόσφατη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και παράλληλα γνωστοποιούσε ότι "παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά