Logo

Βίκυ Σταμάτη: «Ο άνδρας μου μου είπε ότι ο Σημίτης είναι "νονός"» 
 

stamath 22-3-2017Tους «εχθρούς», τόσο πολιτικούς όσο και προσωπικούς, που επιβουλεύονταν τον σύζυγό της και την ίδια κατονόμασε η Βίκυ Σταμάτη, ολοκληρώνοντας σήμερα Τετάρτη την απολογία της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση με τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα. Η σύζυγος του  Άκη...

Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά» απέναντι στον  πρώην υπουργό και την οικογένεια του και ανέφερε στο δικαστήριο όσα της  εκμυστηρεύτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, μία εβδομάδα μετά την προφυλάκιση της.

«Ο άνδρας μου είπε ότι ο Σημίτης είναι "νονός", ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει. Δέχθηκε χρήματα από ξένο ηγέτη του αραβικού κόσμου (σς: ύστερα από πίεση ανέφερε στη συνέχεια το όνομα του Αραφάτ), τα οποία ζήτησε να σταλούν στον Τσοχατζόπουλο. Ο πρέσβης της χώρας επισκέφθηκε τον Τσοχατζόπουλο, του είπε υπάρχει αυτό το ποσό για σένα και ο άνδρας μου απάντησε πως δεν το γνωρίζει. Του είπε, υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που αφορά τον Παπανδρέου. Ο πρέσβης είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και ο άνδρας μου του είπε να επισκεφθεί αυτόν. Ο Παπανδρέου που δεν είναι χαζός, φρόντιζε να αλλάξει και νόμισμα στα χρήματα».

Συνεχίζοντας διευκρίνισε οτι δεν γνωρίζει «αν έγινε παραλαβή των χρημάτων. Αυτό που ξέρω είναι ότι βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ · ψάχνουν να βρουν τη μαμά τους (Παπανδρέου), δεν ξέρουν αν είναι».

Υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι ο Κώστας Σημίτης έδωσε το «δακτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου με την προϋπόθεση ότι ο τελευταίος θα εξοντώσει τον σύζυγό της. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση  κατά της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι εκείνη τους κατέστρεψε.

Σταμάτη: «Η Μολντενχάουερ μια φορά μου είπε στο τηλέφωνο θα σας καταστρέψω, το κατάφερε μας κατάστρεψε».

Πρόεδρος : «Εκείνη σας κατέστρεψε;»

Σταμάτη: «Ως ένα βαθμό ναι, γιατί είχε πολύ καλές σχέσεις με την Μαργαρίτα Παπανδρέου».

Αναφέρθηκε και σε άλλη τηλεφωνική της επικοινωνία με την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου τονίζοντας: «Όταν μετακινήθηκα στο διαμέρισμα της Νεοφύτου Δούκα, κάποια στιγμή δέχθηκα τηλεφώνημα από την πρώην σύζυγο του άνδρα μου. Μου είπε ότι ένα τραπέζι και μία καρέκλα πρέπει να επιστραφούν γιατί αγοράστηκαν στο όνομα Τσοχατζόπουλου. «Ωραία είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουμε και λίγο στυλ» της απάντησα, σημειώνοντας ότι ο Τσοχατζόπουλος είχε και άλλες σχέσεις πριν από εκείνη.

Η Βίκυ Σταμάτη επιτέθηκε και στον Γιάννη Σμπώκο, όταν θυμήθηκε τη συμβουλή τρίτου να τον «απομακρύνει γιατί χωρίς να το γνωρίζει είναι η «τσάντα» του. Αυτό μου το είπε και δημοσιογράφος πρώτης γραμμής που με επισκέφθηκε σπίτι μου, το 2000. Εν άγνοια του Άκη, έβαζαν ετικέτες στον εαυτό τους». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουου, Νίκο Ζήγρα, αποκαλώντας τον «εφιάλτη».

«Κάποιοι άνθρωποι φέρθηκαν εγκληματικά απέναντι στον Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του. Αναφέρομαι στον εφιάλτη που λέγεται Ζήγρας, ο οποίος είχε μεγάλο κόμπλεξ γιατί ήθελε να είναι ο Άκης στη θέση του Άκη», είπε χαρακτηριστικά

Η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο «είμαι κάτω από φαρμακευτική αγωγή για να μπορώ να σας μιλήσω» και συπλήρωσε: «Σήμερα ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στην εντατική χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη. Ο Ζήγρας βρέθηκε στη Γερμανία, σε μια κλινική που δεν μπορείτε να περάσετε ούτε εσείς απ' έξω κυρία πρόεδρε, και η οποία στοίχιζε 50 εκατομμύρια. Τα πλήρωσε ο Τσοχατζοπουλος και ο Ζήγρας τα εισέπραξε μετά από το ΙΚΑ».

Για τον λογαριασμό που κατηγορείται ότι διατηρούσε στη UBS, η Βίκυ Σταμάτη ανέφερε ότι αφορούσε σε ασφαλιστικό συμβόλαιο. «Ο άνδρας μου έκανε τη διαδικασία και σε μένα ερχόντουσαν 40 χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Αυτά τα χρήματα, χρόνια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, παρότι θα μπορούσα».

«Είτε τους αρέσει, είτε όχι, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το θέμα (σσ: με τις κατηγορίες). Φέρθηκα πολύ γενναία και αναφέρθηκα σε γεγονότα που έχουν σχέση με ηγετική του αραβικού κόσμου και έναν πρώην πρωθυπουργό» πρόσθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά