Logo

Αθωώθηκε ο πρώην διοικητής του τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα



 
 

at-agios-pantelehmonas2-31-3-2017Αθώος μετά από δικαστική διαμάχη σχεδόν 4 ετών κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής και επί χρόνια διοικητής του τμήματος ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, Θανάσης Σκάρας. Σε βάρος του είχαν ασκηθεί διώξεις για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, διακεκριμένη κακουργηματική οπλοκατοχή...

παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία και υπεξαγωγή εγγράφων.

Ο Σκάρας βρέθηκε αντιμέτωπος με όλες αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες το 2013 μετά από έρευνα και σχετική δικογραφία των συναδέλφων του στο Εσωτερικών υποθέσεων και προφυλακίσθηκε για επτά ολόκληρους μήνες. Η εμπλοκή του με την δικαιοσύνη του στέρησε την καριέρα του και κηλίδωσε την πορεία του στο σώμα.

Με το με αριθμό 2951/2016 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κρίθηκε ότι πρέπει να απαλλαγεί από τις περισσότερες κατηγορίες και να παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστεί για υπεξαγωγή εγγράφων και παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα και ο Εισαγγελέας στην Πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο είχε δεχτεί ότι «είναι αθώος για τις άλλες κατηγορίες και πρέπει να παραπεμφθεί μόνο για υπεξαγωγή εγγράφων και παράνομη οπλοκατοχή».

Την περασμένη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τον Θανάση Σκάρα αθώο, εδέχθη ότι απεδείχθησαν οι ισχυρισμοί του για τις σε βάρος του κατηγορίες και αξιοποίησε υπέρ του και την εξέταση του μάρτυρα του πραγματογνώμονα στον τομέα των όπλων, Γεωργίου Ραυτογιάννη, όσον αφορά την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συνήγορος του πρώην αστυνομικού διευθυντή στην συγκεκριμένη δίκη Διαμαντής Μπασαράς, μιλώντας στο Newpost, κάνει λόγο για «δικαίωση του πελάτη του, που φυλακίσθηκε, διαπομπεύθηκε και καταστράφηκε η καριέρα και η ζωή του» και πλέον δηλώνει πως «ο εντολέας μου θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγών σε βάρος των υπευθύνων για την ταλαιπωρία και τη διαπόμπευσή του».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2017 από directNEWS.gr πηγή:newpost.gr


Τελευταία Δικαστικά