Logo

Προθεσμία πήρε ο χρυσαυγίτης που συνελήφθη για την άγρια επίθεση στον φοιτητή



 
 

zervas 3-4-2017Προθεσμία έλαβε για να απολογηθεί, ο 42χρονος Χρήστος Ζέρβας, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Αλέξιου Λάζαρη, στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής. Ο 42χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή...

την Τετάρτη 5 Απριλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας, που φέρεται ως μέλος των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε προσληφθεί το 2012 ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Σε βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε μετά το περιστατικό στους Αμπελόκηπους, ο κατηγορούμενος βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να αποκαλεί τον 42χρονο «ψυχή του Λαϊκού Συνδέσμου στους Αμπελόκηπους» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις δημοτικές εκλογές. Ο 42χρονος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2017 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στον ανακριτή τη Δευτέρα ο χρυσαυγίτης, Χρήστος Ζέρβας, για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή [βίντεο]


Τελευταία Δικαστικά