Logo

«Βίασαν την ψυχή μας» κατάθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κομμωτής, Πάνος Καλλίτσης



 
 

prwtodikeio athinas 3-4-2017Με την κατάθεση του Πάνου Καλλίτση άρχισε τη Δευτέρα η ακροματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της επίθεσης που είχε δεχθεί τον Ιανουάριο του 2016 ο κομμωτής και η σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου στο γκαράζ του σπιτιού τους. Ο κομμωτής Πάνος...

Καλλίτσης είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια, ενώ η σύζυγός του δέχθηκε μία σφαίρα στο χέρι.

Κατηγορούμενοι είναι ένας  ειδικός φρουρός, ένας 43χρονος και ένας 35χρονος Ιρακινός. Κατά την έναρξη της δίκης ο ειδικός φρουρός ζήτησε συγγνώμη από τον Πάνο Καλλίτση, αρνούμενος, παράλληλα, την κατηγορία της απλής  συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι σκοπός του δεν ήταν να δολοφονήσει το ζευγάρι, αλλά να πετύχει τη θραύση του τζαμιού του αυτοκινήτου τους, για να ανοίξει η πόρτα του οδηγού και να τους απειλήσει. Επίσης, αρνήθηκε και την κατηγορία της απόπειρας ληστείας λέγοντας πως δεν υπάρχουν δυο προσπάθειες αφαίρεσης χρημάτων.

Ο τρίτος κατηγορούμενος δήλωσε ότι ο ρόλος του ήταν «βοηθητικός σε σημείο αφέλειας ...».

Τι κατέθεσε ο  Καλλίτσης

Ο Πάνος Καλλίτσης καταθέτοντας περιέγραψε τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ που επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του.

«Την ώρα που έκλεινε η πόρτα ακούω έντονο βηματισμό και ανθρώπους να τρέχουν. Η γυναίκα μου μιλούσε στο κινητό. Στα δεξιά μου αντιλήφθηκα έναν άνθρωπο που κράταγε όπλο και φώναζε βγείτε έξω. Μαύρη σκοτεινή σκουρόχρωμη φιγούρα. Μόνο τα μάτια του έβλεπα όλα τ' άλλα ήταν καλυμμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι κρατούσε όπλο, φαίνονταν κάτι σαν μεγάλο χωνί. Κλείδωσα το αυτοκίνητο, έβαλα μπρος και πήγα να κάνω όπισθεν. Πάτησα ξανά το κουμπί για την πόρτα του γκαράζ. Όταν άνοιξε η πόρτα τότε είδα να μπαίνει και ο δεύτερος. Είχε τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα φορούσε μαύρα κάτι σαν παλτό. Καλυμμένα τα πρόσωπα.»

Συνεχίζοντας είπε οτι την ώρα που έκανε όπισθεν, όπως είπε,  οι δράστες έριξαν και τον πρώτο πυροβολισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η σύζυγός του που βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού και συμπλήρωσε:  «Ήταν σαν να έβλεπες ταινία. Έσπασαν τα τζάμια. Η Έλενα βγήκε εξω και φώναζε ''μην πυροβολείτε ό,τι θέλετε ό,τι θέλετε''. Βγήκα από το αυτοκίνητο μου, στόχος μου ήταν να σώσω τη γυναίκα μου. Πήγα μπροστά και είδα τον δεύτερο άνθρωπο που μπήκε μέσα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα . Ένιωσα ότι έπρεπε να τελειώσει αυτό το πράγμα και να βγει η γυναίκα μου αλώβητη. Ο δράστης μου έδινε εντολές σε προστατική μου έλεγε πέσε κάτω. Του έλεγα δεν σε καταλαβαίνω πες μου τι θέλεις. Εκείνος με σημάδευε συνεχώς όπως και ο Ιρακινός. Η Έλενα είχε πάθει νευρικό κλονισμό, έτρεμε. Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε φώναξε δεσ' την. Ο δεύτερος κρατούσε όπλο και όπως σκύβει να πιάσει την Έλενα είδα ότι είχε ταινίες κόκκινες στην τσέπη του. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι θέλουν να μας απαγάγουν να μας ανεβάσουν στο σπίτι μας...»

Τόνισε, επίσης, ότι οι δράστες «βίασαν την ψυχή» τους, ενώ αναφέρθηκε και στη στιγμή που κατάφερε να αφαιρέσει την κουκούλα του ενός δράστη.

«Με σημάδευε κουνούσα συνεχώς τα πόδια για να μη με πετύχει. Η πρώτη σφαίρα πήγε στο πόδι σταμάτησε ένα χιλιοστό πριν την μηριαία αρτηρία, το τραύμα αυτό ήταν πολύ σοβαρό... Μετά άρχιζα να ουρλιάζω. Τότε έφυγε και την ώρα που ανέβαινε στη ράμπα μου έριξε στο άλλο πόδι».

Πρόεδρος: Είχατε παρακολουθήσει κάτι πιο πριν; Ότι μπορεί να σας παρακολουθεί κάποιος;

Παν. Καλλίτσης: Όχι δεν νιώθω ότι μπορεί κάποιος να μου κάνει κακό, δεν πρόσεχα αν με παρακολουθεί κάποιος. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος μποέμ, που αγαπώ τη φύση....

Υπεράσπιση: Σας ζήτησαν χρήματα;

Παν.Καλλίτσης: Όχι εγώ τους έλεγα τι θέλανε. Δεν μου έλεγαν, μου έλεγαν μόνο πέσε πεσε, πάντα σε προστατική και εγώ δεν έπεφτα ποτέ.

Σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο κ .Καλλίτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά