Logo

Καταδικάστηκε ο νεαρός για την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου, Άγγελο Συρίγο



 
 

panteio-panepistimio2-3-4-2017Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο νεαρό που στις 15 Φεβρουαρίου 2017 επιτέθηκε και χτύπησε έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στον καθηγητή, Άγγελο Συρίγο. Ο κατηγορούμενος που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο...

κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Στην κατάθεσή του για το περιστατικό ο καθηγητής του Παντείου ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Μόλις είχαμε τελειώσει μία γενική συνέλευση. Ένα άτομο με σπρέι έγραφε στον τοίχο. Τον πλησίασα με τρόπο ήρεμο, φιλικό και του είπα: Αμαρτία δεν είναι αυτό που κάνεις; Κόλλα καλύτερα αφίσες. Τότε πλησιάζουν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν ο κατηγορούμενος. Φύγε από εδώ μου λέει. Από που να φύγω; Από το σπίτι μου; Του απάντησα. Τότε εκείνος που κρατούσε το σπρέι μου βάφει το παντελόνι. Ο κατηγορούμενος μου επιτέθηκε από μπροστά και άρχισαν και οι τρεις να με χτυπούν ταυτόχρονα. Ο κατηγορούμενος με χτυπούσε με τα πόδια και με τα χέρια. Αυτός που με χτυπούσε με το σπρέι, με χτυπούσε με τρομερό μίσος.

Πρόεδρος: Είχατε κάποια σχέση με τον κατηγορούμενο;

Συρίγος : Καμία. Όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος, ο κατηγορούμενος μου είπε: ''Εσύ δεν είσαι ο Συρίγος ο Χρυσαυγίτης;'' Μετά από ώρα ήρθε η αστυνομία και ο κατηγορούμενος μου είπε: ''Θυμήσου τι έγινε. Γλίστρησες και έπεσες και χτύπησες στις πλάκες. Θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη''».

Από την πλευρά του μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι «άκουσε έναν διαπληκτισμό και τον Άγγελο Συρίγο να λέει: Εγώ είμαι καθηγητής εδώ, εσείς ποιος είστε; Τρία άτομα κάθονταν στο τοιχίο του Παντείου. Ο Συρίγος μπήκε μπροστά και του έβαψαν το παντελόνι. Ο κατηγορούμενος έσπρωξε τον Συρίγο και τον έριξε στο έδαφος. Άρχισαν να τον κλωτσάνε στα πλευρά. Όταν άρχισαν δύο κοπέλες να φωνάζουν, έτρεξα να βοηθήσω»,

Αντίθετα, εξεταζόμενος ένας μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστήριξε:

«Ήμουν στο τραπεζάκι και εμφανίστηκε ένα παιδί το οποίο άρχισε να γράφει συνθήματα. Τότε έρχεται ο κ. Συρίγος και του λέει με επιθετικό τρόπο: Τι κάνεις ρε; Τι κάνεις στον τοίχο; Μετά αρχίζει ένας διαπληκτισμός με το παιδί με το σπρέι. Αμέσως ο κατηγορούμενος πηγαίνει στο σημείο. Είδα τον κ. Συρίγο να σπρώχνει τον κατηγορούμενο και εκείνος να πέφτει. Τον κ. Συρίγο δεν τον χτυπούσε ο κατηγορούμενος».

Την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας λέγοντας ότι ο καθηγητής ήταν υποχρεωμένος να κάνει την παρατήρηση γιατί «είναι υπεύθυνος για τον χώρο του πανεπιστημίου και τους φοιτητές. Εδώ δεν δικάζονται ιδέες αλλά πράξεις. Κάποιοι νιώθουν ότι έχουν αυτόκλητο δικαίωμα. Όμως δεν τους το έχει δώσει κανένας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά