Logo

Παράταση και επέκταση εξαιρέσεων στο «νόμο Παρασκευόπουλου» για απόλυση κρατουμένων υπό όρους [βίντεο]



 
 

kontonis 3-4-2017Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής υπονόησε ότι ετοιμάζεται νέα παράταση μετά τον Αύγουστο του 2017 στον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου», που θέσπισε ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση συγκεκριμένων κατηγοριών κρατουμένων υπό όρους. Παράλληλα, εξέφρασε την...

πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την απαγόρευση χρήσης των ευεργετικών διατάξεων και σε άλλες κατηγορίες κρατουμένων πλην εκείνων που έχουν καταδικαστει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εξαιρούνται σήμερα.

Ο κ. Κοντονής, συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, είπε «βεβαίως θα συνεχίσει η ισχύς του νόμου»,, χωρίς,, ωστόσο,  να αναφερθεί  σε συγκεκριμένη περίοδο επέκτασης του νόμου. Συνεχίζοντας είπε: «Μελετούμε να επεκταθεί η απαγόρευση χρήσης των ευεργετικών διατάξεων και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και σε αυτή του βιασμού».

Αναφερόμενος, δε, στον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου», τον υπερασπίστηκε κάνοντας λόγο για διατάξεις που έχει αποδώσει ήδη αποτελέσματα και έχουν συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών διασφαλίζοντας παράλληλα τη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό όσων αποφυλακίστηκαν νωρίτερα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου επισήμανε ότι ο στόχος της αποσυμφόρησης των φυλακών επετεύχθη καθώς από τους 11.500 κρατούμενους όταν "παρέλαβε" σήμερα στις φυλακές είναι 9.500.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ότι επέτρεψαν με τον σχετικό νόμο την αποφυλάκιση κρατουμένων οι οποίοι κατέληξαν να δολοφονήσουν αθώους πολίτες, παραθέτοντας συγκεκριμένα περιστατικά.

Ο κ. Κοντονής αντέτεινε ότι ο κ. Καραγκούνης  συγχέει τις απολύσεις κρατουμένων που θα γίνονταν ούτως ή άλλως μετά την έκτιση ενός μέρους της ποινής τους δυνάμει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με εκείνους που αποφυλακίστηκαν με το νόμο του 2015. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά