Logo

Στενεύει ο «κλοιός» για τον Γιάννο Παπαντωνίου - Ασκούνται διώξεις για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»



 
 

Σpapantwniou 7-4-2017το «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και το στενό συγγενικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται η άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων - κατόπιν...

αιτήματος της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα -  για υποθέσεις που σχετίζονται με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, που αφορούν στην περίοδο υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και του προκατόχου του, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι συμπληρωματικές ποινικές διώξεις θα αφορούν τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότηντα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της δωροδοκίας, πράξεις που φέρονται να τελέτηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το  2002 έως σήμερα.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν πως η ποινική δίωξη για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις για την ανάκριση. Κι αυτό γιατί η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα θεωρείται από τιες δικαστικές αρχές  διαρκές αδίκημα, και κατ' επέκταση δεν εμπίπτει στα στενά όρια παραγραφής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς κατά τη νομολογία εξακολουθεί να διαπράττεται και μετά την άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων του εμπλεκομένου  Άλλωστε το δρόμο αυτό είχε ακολουθήσει και η υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δικάστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παρά το γεγονός ότι το βασικό αδίκημα (δωροδοκία) είχε παραγραφεί χρόνια πριν.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η άσκηση των συμπληρωματικών ποινικών διώξεων έρχεται, καθώς η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα, που εδώ και μήνες έχει "χρεωθεί" τις επίμαχες δικογραφίες, έχει πλέον στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και από διάφορες εφόδους σε σπίτια εμπλεκόμενων.

Παράλληλα, ερευνώνται στοιχεία που έχουν φτάσει εδώ και εβδομάδες στην Εισαγγελία Διαφθοράς γύρω από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, Γιάννο Παπαντωνίου. Οι ελβετικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο \που συνδέονται με τον πρώην υπουργό  και πλέον αναμένεται η υποβολή επίσημου αιτήματος δικαστικής συνδρομής και η  αποστολή στην Ελλάδα επιπρόσθετου υλικού γύρω από αυτά τα στοιχεία. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά