Logo

Το Δεκέμβριο η δίκη για τη δολοφονία Σγούρου - Κομμάτη 
 

Για τις 14 Δεκεμβρίου του 2017, ορίσθηκε τελικά να εκδικασθεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη των δύο 20χρονων για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.

Η υπόθεση θα εκδικασθεί βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μην μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.

Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.

Αναγνώριση ελαφρυντικού

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, με την απόφασή του, την οποία έχει προσβάλει ο  Εισαγγελέας Εφετών έκρινε το 20χρονο από τον Κάμπο ένοχο για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.

Ο 20χρονος από την Καλαμάτα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και στους δύο αναγνωρίσθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο Εισαγγελέας Εφετών ζητά με την έφεσή του την εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης και να κηρυχτούν ένοχοι για τις ίδιες κατηγορίες, αλλά χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Τεκμηριώνοντας την έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ελαφρυντικό δεν έχει αναγνωρισθεί ποτέ σε αυτουργό ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κατά συρροή ανθρωποκτονία, ενώ αναφέρει ότι το ίδιο δικαστήριο λίγους μήνες πριν σε 20χρονο που δίκασε για βιασμό δεν αναγνώρισε αυτό το ελαφρυντικό.

Ιδιαίτερα για τον 20χρονο από τον Κάμπο, ο Εισαγγελέας επισημαίνει στην έφεσή του, πως αποδείχτηκε ότι είχε καταβάλλει μέσω τραπέζης το ποσό των 800 ευρώ στο θύμα Κώστα Σγούρο για την προμήθεια σκευασμάτων αύξησης της μυικής μάζας και αυτός δεν τήρησε τη συμφωνία.

Το βιβλίο του Π. Σόμπολου

Για πρώτη φορά, αναφέρεται και ως στοιχείο, ότι ο συγκεκριμένος 20χρονος, έξι ημέρες πριν τις δολοφονίες διάβασε το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα». Μάλιστα, ο κ. Παπαδάς στην έφεσή του κάνει λόγο για μελέτη του βιβλίου από το δράστη, ώστε να σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Ακόμα αναφέρει διαδικτυακή επικοινωνία που είχε με συγγενικό του πρόσωπο, μία ημέρα πριν τις δολοφονίες, όπου ανέφερε την περιοχή των Αλτομυρών και το τραγούδι «δολοφόνος».

Άλλο στοιχείο που επισημαίνει ο Εισαγγελέας, είναι ότι το βράδυ του εγκλήματος, οι δύο 20χρονοι δεν επέλεξαν να πάνε στη συνάντηση με τα θύματα με τη μηχανή του 20χρονου από την Καλαμάτα, ούτε με επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν, αλλά με αγροτικό παίρνοντας μαζί τους και σχοινιά.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι ο 20χρονος από τον Κάμπο, παγίδευσε τα θύματα στα Αλτομυρά και προγραμματισμένα έφυγε τρέχοντας δίπλα από τα θύματα για να τα πυροβολήσει ο 20χρονος από την Καλαμάτα. Επίσης σχεδιασμένα, έδεσαν και μετέφεραν με το αγροτικό τα πτώματα στο γεφύρι μετά τον Κάμπο, καθώς εκεί οι κτηνοτρόφοι πετούν τα ψόφια ζώα, καθώς συχνάζουν τσακάλια και αγριογούρουνα.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι ο 20χρονος από τον Κάμπο διακατέχεται από τα στοιχεία του ναρκισσισμού και της επίδειξης και εξακολουθεί να τα διατηρεί και εντός της φυλακής, χαρακτηρίζοντάς τον αμετανόητο.

Σε ότι αφορά τον 20χρονο από την Καλαμάτα, αναφέρεται στα βίαια στοιχεία που είχε παρουσιάσει και πριν το έγκλημα, καθώς είχε χτυπήσει καθηγητή του, ενώ είχε σπάσει το χέρι της μητέρας του. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος επέδειξε ιδιαίτερη αγριότητα, αφού πυροβόλησε τα δύο θύματα και μετά ξαναγέμισε την καραμπίνα και τα πυροβόλησε εκ νέου σχεδόν εξ επαφής. Αποδίδει δε και στους δύο ψυχραιμία και κατά την τέλεση του εγκλήματος, αλλά και στη συνέχεια, στις προσπάθειές τους να εξαφανίσουν τις σωρούς των θυμάτων.

Καταλήγοντας ο Εισαγγελέας στην έφεσή του επισημαίνει ότι τόσο το είδος του εγκλήματος, όσο και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, δείχνουν ωριμότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και επικινδυνότητα και πως ότι έκαναν δεν προήλθε από νεανική απερισκεψία και επιπολαιότητα, αλλά ήταν συνειδητή απόφαση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2017 από directNEWS.gr πηγή: tharrosnews.gr


Τελευταία Δικαστικά