Logo

Κάθειρξη 84 ετών στους τρεις δράστες της ληστείας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση



 
 

Οι τρεις καταδικασθέντες ως δράστες της ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή, Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του πριν από 15 μήνες μέσα στο γκαράζ του σπιτιού τους, οδηγήθηκαν στη φυλακή αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, επέβαλε πολυετείς καθείρξεις στους τρεις κατηγορούμενους που ξεκινούν από 12 έτη και φτάνουν τα 54 έτη -και μάλιστα, χωρίς να δώσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Πάνος Καλλίτσης δήλωσε: "Νιώθω δικαιωμένος από την απόφαση, ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε τη ζωή. Σήμερα κλείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ζωής μου"

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν ο ειδικός φρουρός, ο 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Η απόφαση

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και την μελέτη των στοιχείων, το δικαστήριο, με την απόφαση του, επέβαλε:

- 12 έτη κάθειρξη στον 30χρονο αστυνομικό, που καταδικάστηκε για αδίκημα που σχετίζεται με πληροφορίες που έδωσε στους συγκατηγορούμενούς του για τις κινήσεις του ζεύγους Καλλίτση.

- 54 χρόνια κάθειρξη στον 42χρονο που συμμετείχε στην απόπειρα ληστείας και πυροβόλησε τον κομμωτή, ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην συγχωνεύσει τις ποινές που επέβαλε στον 42χρονο για κάθε μια από τις πράξεις για τις οποίες τον έκρινε ένοχο. Η έδρα με αυτό τον τρόπο ερμήνευσε το νόμο Παρασκευόπουλου σχετικά με εγκλήματα που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια.

Σύμφωνα με το δικαστήριο και την απόφαση που εξέδωσε, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου οι ποινές που επιβάλλονται σε κατηγορούμενο για εγκλήματα που τέλεσε, ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές, δεν συγχωνεύονται!

Ωστόσο, η πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκανε λόγο για ασάφεια του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Η ετυμηγορία προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του 42χρονου, που μίλησε για πρωτάκουστη απόφαση.

- 18 έτη στον 35χρονο αλλοδαπό, για τον οποίο επίσης διέταξε απέλασή του από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του.

Και στους τρεις καταδικασθέντες επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα έτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά