Logo

Το εδώλιο «δείχνει» η εισαγγελέας στην πρώην Γ. Γ. Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου



 
 

Την παραπομπή σε δίκη της πρώην Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, προτείνει η εισαγγελέας εφετών Μαρία Γκανέ. Η εισαγγελική λειτουργός ζητά την παραπομπή της κας Σαββαΐδου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την κατηγορία της απόπειρας απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (κακούργημα).

Η υπόθεση αφορά στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Gennet ΑΕ, για έκδοση εικονικών τιμολογίων, αν και είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η κ. Σαββαίδου ανέσυρε μια κατατεθείσα από το 2013 αίτηση της εταιρείας και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Με τον τρόπο αυτό «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά, ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την απαλλαγή του κύριου μετόχου της Genner, Κωνσταντίνου Τσουκαλίδη.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ερώτηση στη Βουλή, τον Αύγουστο του 2015, των τότε βουλευτών Ραχήλ Μακρή και Γιάννη Σταθά. Στην ερώτησή τους, την κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Οικονομικό Εισαγγελέα και τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, οι δύο βουλευτές επικαλούνταν δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην παρέμβαση της κας Σαββαΐδου και σε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για υπόθεση τοκογλυφίας στην εμπλεκόταν η Genner.

Η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στους επίκουρούς της Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου η οποίοι κατέληξαν στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης κατά της κ. Σαββαΐδου.

Η κ. Σαββαΐδου είχε αρνηθεί τα όσα της αποδίδονται υπεραμυνόμενη του δικαιώματός της να διατάσσει επανελέγχους, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι ο επανέλεγχος δεν σημαίνει «πάγωμα» του προστίμου και ευνοϊκή μεταχείριση μίας εταιρίας, αλλά το αντίθετο καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό μεγαλύτερων φόρων και προστίμων.


 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2017 από directNEWS.gr


 


Τελευταία Δικαστικά