Logo

Σφοδρή επίθεση του Γιάννη Σμπώκου κατά Άκη Τοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη 
 

Μία "ανάσα" πριν την έκδοση απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για  την υπόθεση με τις μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια, με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Γιάννης Σμπώκος εξαπολύει "μύδρους" κατά της Βίκυς Σταμάτη και του συζύγου της για όσα είπε η πρώτη σε βάρος του.

Μάλιστα,  ο πρώην διευθυντής  Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ  κάνει σαφή αναφορά στην υπόθεση των εκβιασμών ποινικών, μέσω βομβιστικών επιθέσεων, στην οποία είναι ελεγχόμενος ποινικά και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για έκδοση βουλεύματος και αφορά το κύκλωμα "νονών" που είχε το στρατηγείο του στις φυλακές Κορυδαλλού και τα μέλη του φέρονται να εκβίασαν τον κ. Σμπώκο, μέσω βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος συγγενικών του προσώπων  προκειμένου να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σήμερα Τετάρτη  η πρόεδρος του  Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, αφού ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των  κατηγορουμένων, κήρυξε το πέρας  της αποδεικτικής διαδικασίας  και διέκοψε τη δίκη για τις 14/6/2017, οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας για να προτείνει επί της ενοχής ή μη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.

Λίγο πριν την ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία, ο κ. Σμπώκος λαμβάνοντας το λόγο από το δικαστήριο απάντησε στις "μειωτικές", ΄όπως τις χαρακτήρισε, αναφορές της Βίκυς Σταμάτη προς το προσωπό του τόσο κατά την απολογία της τον περασμένο Μάρτιο  όσο και στην τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA, "Αυτοψία",  στις 12-4-2017.

Ο κ. Σμπώκος, συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας αναφέρθηκε επιγραμματικά στα όσα περιλαμβάνει σε γραπτή δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο  και σε εξώδικο κατά της Βίκυς Σταμάτη που επέδωσε σε αυτήν μέσω δικαστικού επιμελητή προχθές  Τρίτη. Και ζήτησε από το δικαστήριο να συναξιολογήσει τα όσα αναφέρει στα δύο αυτά έγγραφα με τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του Βίκης Σταμάτη και Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην απολογία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στις 22 Μαρτίου 2017  κατά την οποία, αφού ανακοίνωσε ότι δεν   θα δεχθεί ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και τους συγκατηγορουμένους της , είπε, για τον κ.  Σμπώκο:
"Ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο γιατί είναι η "τσάντα" του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής ΄Άμυνας"Τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους ο ίδιος χαρακτηρίζει "χυδαίους και ψευδείς" τους επανέλαβε η κ. Σταμάτη στην τηλεοπτική εκπομπή "Αυτοψία"

Ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ  και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου απαντώτας στη Βίκυ Σταμάτη, αναφέρει, μεταξύ  άλλων:  
" Είναι λογικό να μη θέλει να δεχθεί ερωτήσεις κάποιος ποτου υ εν γνώσει του κατασκευάζει ευφάνταστα σενάρια. Διότι είναι προφανές  ότι με τις με ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί κα το σενάριο θα κααπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: "αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η τσάνα του συζύγου σου,  δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του;
Πέραν αυού, όπως σας είναι γνωστό, στις 15 Μαρτίου του 2000 είχα αποχωρήσει από τη θέση που κατείχα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχα εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές που ακολούθησαν . Επομένως δεν είχα έκτοτε καμία σχέση  με το υπουργείο και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Από που δηλαδή θα έπρεπε να με απομακρύνει το , 2000 , από τη θέση του βουλευτή; "

Συνεχίζοντας επισημαίνει: "Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της."

Στρεφόμενος και κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι αυτός κρύβεται πίσω από τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη,  τονίζει:  "Ο ΄σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν,  αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιαλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο - αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη - Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύδεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους."

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι με το εξώδικό του ο κ. Σμπώκος ζητά από την κ. Σταμάτη, μέσα σε τρεις ημέρες από την επίδοση,  να ανακαλέσει εγγράφως όλους τους σε βάρος του ισχυρισμούς,  να του ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και της απαγορεύει οποιαδήποτε μειωτική προς το πρόσωπό του αναφορά, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην "με οποιονδήποτε τρόπο  και μέσο προάσπιση της προσωπικότητάς μου και της εν γένει νομιμότητας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά