Logo

Θράκη: Καταδικάστηκαν δύο αλλοδαποί για συμμετοχή στον ISIS



 
 

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκαν δύο αλλοδαποί, από το Τριμελές Εφετείο Θράκης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS και παράνομη οπλοκατοχή.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Σουηδό και έναν 20χρονο υπήκοο Υεμένης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στον σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης Άγγελος Νεστορίδης, είπε πως η απόφαση ήταν καταδικαστική 2 προς 1, μειοψηφούντος του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος έκρινε ότι οι δύο άνδρες ήταν αθώοι των κατηγοριών ένταξης και συμμετοχής στον ISIS, και «αναγνώρισε» την πλημμεληματική ενοχή τους μόνο για την κατοχή των δύο μαχαιριών.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νεστορίδη, «οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Κατέθεσαν ότι τα μαχαίρια, τα αγοράσανε από το Μοναστηράκι, κάτι που έχει επαληθευτεί. Είναι μαχαίρια που είδαν στο ίντερνετ, γιατί ήθελαν να πάνε στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Τους είπαν από το Μοναστηράκι ότι μπορούν να τα κατέχουν γιατί είναι μαχαίρια επιβίωσης από αυτά που χρησιμοποιούν και οι κυνηγοί, κάτι που αναφέρεται και στην κατάσχεση», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισής τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά