Logo

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη τριών αστυνομικών για εμπλοκή σε πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τρεις από τους συνολικά τέσσερις αστυνομικούς που δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για την εμπλοκή τους σε πολυμελές κυκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. 

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε: 

*Κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών στον πρώην προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου οδηγήθηκε στις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Ο ίδιος είχε προφυλακιστεί αρχικά, αλλά μετά το πρωτόδικο δικαστήριο αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

*Φυλάκιση 5,6 ετών  σε αστυνομικό που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για τον οποίο αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για την άμεση αποφυλάκισή του

*Φυλάκιση 2,5 ετών σε αστυνομικό, που υπηρετούσε σε υπηρεσία του Αγρινίου, για τον οποίο ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του.

Αντίθετα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε τέσσερις αστυνομικούς, τρεις ομοφώνως και έναν κατά πλειοψηφία, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως για πλημμεληματικές πράξεις.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε κατά περίπτωση στους αστυνομικούς ότι παρείχαν κάλυψη στο κύκλωμα (εισαγωγής ναρκωτικών από την Αλβανία) κι ότι «δώριζαν» κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών σε μέλη του, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες, ενώ, παράλληλα, υπόσχονταν ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Όταν έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες για τις «ύποπτες σχέσεις» έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε  δεκάδες συνομιλίες μεταξύ των εμπόρων και των αστυνομικών.

Οι ίδιοι αστυνομικοί αρνήθηκαν το κατηγορητήριο ισχυριζόμενοι ότι οι συνομιλίες εντάσσονταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων για να αντλήσουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη άλλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Στην υπόθεση αυτή οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 59. Μεταξύ αυτών ήταν  και τρεις Αλβανοί που κατηγορούνταν ως διευθύνοντες του κυκλώματος και καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ισόβια κάθειρξη. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές από φυλάκιση 2 ετών έως κάθειρξη 12 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά