Logo

Επεισοδιακοί πλειστηριασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Προσήχθη συμβολαιογράφος [βίντεο]



 
 

Η ένταση, μεταξύ διαδηλωτών, συμβολαιογράφων και αστυνομικών, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής την Τετάρτη το απόγευμα στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, λόγω των πλειστηριασμών. Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, συγκεκριμένα, μέλη συλλογικοτήτων ανιπαρατέθηκαν λεκτικά με συμβολαιογράφους και αστυνομικούς, προσπαθώντας να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα,  ακολούθησαν τους συμβολαιογράφους στον χώρο του κυλικείου, καταγγέλλοντας ότι επιχείρησαν να προχωρήσουν τη διαδικασία εκτός δικαστικής αίθουσας, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Μια εκ των συμβολαιογράφων προσήχθη από τις  αστυνομικές αρχές για εξακρίβωση στοιχείων μετά από καταγγελία για βιαιοπραγία εις βάρος μιας γυναίκας μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Επεισοδιακό ήταν το κλίμα, μεταξύ των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και των αστυνομικών και στο Ειρηνοδικείο της συμπρωτεύουσας.

Μέλος του Συντονισμού ανέβηκε στην έδρα και απαίτησε από τους συμβολαιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα να αποχωρήσουν,  όπως μεταδίδει το thestival. Η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τον διαδηλωτή. Οι υπόλοιπο συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει για αρκετή ώρα ένταση τόσο στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όσο και έξω από αυτή, ενώ προς την έδρα πετάχτηκε και μπουκάλι με νερό.

Κι ενώ οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύονταν, άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν  να συλλάβουν δύο άτομα ωστόσο με παρέμβαση των μελών του συντονισμού δεν τα κατάφεραν

Σημειώνεται, πως νωρίτερα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει την απόφαση να μην επιτρέψει κανένα πλειστηριασμό από δω και στο εξής μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να βρεθεί ένας νόμος που θα προστατεύει την λαϊκή κατοικία και περιουσία πήρε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά