Logo

Κρήτη: Καταδικάστηκαν δύο Βρετανοί για τον βιασμό 18χρονης συμπατριώτισσάς τους στα Μάλια



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου Κρήτης καταδίκασε την Παρασκευή δύο  22χρονους Βρετανούς σε κάθειρξη 5 ετών τον καθένα, κρίνοντάς τους ένοχους για τον βιασμό, τον Ιούλιο του 2015 στα Μάλια, μιας 18χρονης τότε συμπατριώτισσάς τους. Η τελευταία είχε καταγγείλει ότι την ημέρα που γιόρταζε τα 18α γεννέθλιά της βγήκε με φίλες της σε μπαρ των Μαλίων, όπου βρισκόταν και η παρέα των δύο Βρετανών. Οι δύο παρέες, αφού είχαν ήδη καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, έφυγαν από το μπαρ και στη συνέχεια, σύμφωνα με την 18χρονη, οι δύο νεαροί την οδήγησαν σ' ένα δωμάτιο και την βίασαν.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς και οι δύο ήταν 20 χρονών κατά τη διάπραξη του βιασμού. Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, ωστόσο οι δύο νεαροί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ, έως τις 16 Ιουνίου.

Νωρίτερα, την ενοχή των δύο 22χρονων συμπατριωτών της 20χρονης Βρετανίδας για ομαδικό βιασμό, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας κατά την αγόρευσή του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έγινε λόγος για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Βρετανίδας όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν το αδίκημα που τους αποδίδεται και ισχυρίστηκαν ότι το περιστατικό έγινε με την συγκατάθεση της συμπατριώτισσάς τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά