Logo

Κάθειρξη 13 ετών στο δάσκαλο από τις Σέρρες που ασελγούσε σε μαθήτρια



 
 

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου των 15 ετών κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο δάσκαλος από τις Σέρρες, ο οποίος πρωτοδίκως είχε κριθεί αθώος για τα ίδια αδικήματα λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης αξιολογώντας διαφορετικά τα πραγματικά περιστατικά  και τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς από το δικαστήριο του πρώτου βαθμού καταδίκασε τον δάσκαλο σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Παράλληλα, το δικασστήριο διέταξε τον εγκλεισμό  του καταδικασθέντα για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Την ενοχή του κατηγορούμενου δασκάλου είχε προτείνει προς το δικαστήριο και ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ζητώντας, μάλιστα, να μην του αναγνωριστεί  κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ύστερα από έφεση που άσκησε η εισαγγελέας κατά προηγούμενης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όταν με ψήφους 5-2 ο κατηγορούμενος δάσκαλος είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τιντικάκη, το Νοέμβριο του 2015,  λίγες ημέρες μετά την αθωωτική απόφαση, μελετώντας τα πρακτικά εκείνης της δίκης, έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης έφεσης και έτσι η δίκη επαναλήφθηκε, αυτήν τη φορά ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης,  οι γονείς της 17χρονης - σήμερα - μαθήτριας επανέλαβαν από το βήμα του μάρτυρα όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, καταθέτοντας ότι ο δάσκαλος προέβη, για πάνω από δύο χρόνια, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης, ειδικότερα το διάστημα 2012-14, όταν εκείνη φοιτούσε στην τελευταία τάξη του δημοτικού και μετά στο γυμνάσιο.

Στην απολογία του ο 52χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, απολογούμενος ότι όσα κατήγγειλε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας της. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει δικαστές και ενόρκους, οι οποίοι τον έκριναν ομόφωνα ένοχο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά