Logo

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο Ειρηνοδικείο και "μπλόκο" στους πλειστηριασμούς πλην ενός [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένταση σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς μέλη του Σωματείου της συμπρωτεύουσας με νέα μαζική παρέμβασή τους οδήγησαν σε ματαίωση τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Έτσι παρά το γεγονός της λήξης της απεργίας των συμβολαιογράφων που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των  διαδικασιών για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, απετράπη η διενέργεια πελιστηριασμών χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση πολιτών στο κάλεσμα του Συντονισμού. 

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της αίθουσας για να μην περάσουν οι συμβολαιογράφοι που προσήλθαν για τους πλειστηριασμούς. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα, όπου βρισκόταν ήδη από νωρίς για τις δικές της υποθέσεις, η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση, η οποία αποχώρησε, συνοδεία αστυνομικών, από την οπίσω πόρτα του κτηιρίου, αποδοκιμαζόμενη από τους διαδηλωτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από τους δέκα προγραμματισμένους πλειστηριασμούς οι πέντε αφορούσαν κατοικίες, ενώ οι διαδηλωτές επέτρεψαν να γίνει μόνο αυτός που αφορούσε κινητά περιουσιακά στοιχεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη», προκειμένου, όπως είπαν, «να πάρουν τα λεφτά στους, εργαζόμενοι».

Στην Αθήνα

Και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας σημειώθηκε ένταση την Τετάρτη, όταν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» εκδίωξαν συμβολαιογράφο που βρισκόταν στην είσοδο του κτηρίου, γιατί, όπως καταγγέλλουν, μέλη του κινήματος προσπάθησε να πραγματοποιήσει παράνομα πλειστηριασμό. 

Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω»: «Ήρθε ο ταμίας του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών ο οποίος πριν από εβδομάδες είχε δηλώσει ότι ξεκίνησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μίας οικογένειας και τον έβγαλε άγονο. Το έκανε μεθοδευμένα ώστε στο επόμενο πλειστηριασμό να πέσει η αρχική τιμή. Σήμερα ήρθε ο ίδιος συμβολαιογράφος να εκπλειστηριάσει το ίδιο σπίτι, με "κοράκια" και εμείς τον εκδιώξαμε. Να ξέρετε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε μηνυθεί από την οικογένεια και εμάς για απάτη και παράβαση καθήκοντος», δήλωσε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μέλος τους κινήματος «Δεν Πληρώνω». 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σήμερα στο ειρηνοδικείο της Αθήνας ήταν προγραμματισμένοι συνολικά 14 πλειστηριασμοί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά