Logo

Στον Ιβάν Σαββίδη οι τίτλοι "Έθνος", "Έθνος της Κυριακής" και "Ημερησία" [βίντεο]



 
 

Στην πρώτη φάση του πλειστηριασμού που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας "κυρίαρχος του παιχνιδιού" αναδείχθηκε - ελλείψει ανταγωνισμού- ο Ιβάν Σαββίδης, στα χέρια του οποίου περνούν, μέσω της εταιρείας του Dimera, τα σήματα των εφημερίδων "Έθνος", "Έθνος της Κυριακής" και "Ημερησία". Ο κ. Σαββίδης κατέβαλε κατά τον πλειστηριασμό προσφορά ύψους 3.580.000 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε προσφορά και μάλιστα κατά την εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές γύρω από τον πλειστηριασμό για τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου.

Οι μετοχές της  "Άνωσις Α.Ε"

Στο μεταξύ, μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε και για τις μετοχές της εταιρείας "Άνωσις Α.Ε." Οι 678.736 μετοχές της εταιρείας ανήκουν πλέον στον δικηγόρο, Χρήστο Χαντζαρίδη του Δημητρίου έναντι 25.000 ευρώ, προσφορά που είχε κατατεθεί την Τρίτη.
Καμία άλλη προσφορά δεν κατατέθηκε για μετοχές της "Πήγασος" πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που είναι εκτός διαδικασίας, με αποτέλεσμα να  κηρυχθεί άγονος  ο πλειστηριασμός και να ματαιωθεί

Ποιες μετοχές εκπλειστηριάζονταν από τις επισπεύδουσες πιστώτριες τράπεζες 

-17.729.893 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 32.735.724 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Εκδόσεις Έθνος Ανώνυμη Εταιρεία". Η τιμή εκτίμησης και η τιμή πρώτη προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 50.000 ευρώ. 

-300.036 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 7.130.100 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας Pegasus Magazines Publications Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία. Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. 

-2.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 750.000 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Μέλλον Group (Γκρουπ) Ανώνυμη Εταιρεία Μέσω Επικοινωνίας" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. 

-16.446 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 6.200.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου – Ευρώπη". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 156.000 ευρώ.

-10.909.850 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 32.722.350 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Εκτυπώσεις Iris Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ. 

-678.736 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 1.050.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Άνωση" ". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.


-3.199.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 9.597.000 ευρώ, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ έκαστη εκδόσεως της εταιρείας με την επωνυμία "Πήγασος Interactive Ανώνυμη Τεχνολογική Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.

Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών 

Αρχικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα  στελέχη του κόμματος της επιχείρησαν να παεμποδίσουν τη διαδικασία πλειστηριασμού των εταιρειών και των τίτλων του ομίλου Πήγασος, που είχε οριστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου εκτυλίχθηκαν  απίστευτες σκηνές. 

Η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω  ενεργειών της κ. Κωνσταντοπούλου των στελεχών του κόμματός της και των μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω», που συγκεντρώθηκαν για άλλη μία Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, για να εμποδισουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. 

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού της "Πήγασος", με επισπεύδουσες τις πιστώτριες τράπεζες, περιελάμβανε δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς. Συγκεκριμένα στον έναν επρόκειτο να πουληθούν τα σήματα του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας, ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα πωλούνταν ξεχωριστά η κάθε μια από τις συμμετοχές της «Πήγασος», πλην των μετοχών του Mega.

Τελικά, μετά από παρέμβαση των εργαζόμενων του Ομίλου, οι συγκεντρωμένοι επέτρεψαν να διεξαχθεί ο επίμαχος πλειστηριασμός.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου που είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήρθαν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», και την κ. Κωνσταντοπούλου που είχαν συγκεντρωθεί γι άλλη μια φορά εκεί για να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Οι εργαζόμενοι εξήγησαν στους συγκεντρωμένους ότι ο εν λόγω πλειστηριασμός αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για να μπορέσουν να πληρωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους.

Χαρακτηριστικά έλεγαν: «Θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός, ό,τι μπορούμε να το σώσουμε, κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Μας χρωστούν δεδουλευμένα πέντε μηνών, συνάδελφοι έχασαν αποζημιώσεις, κάποιος να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε» .

Δείτε βίντεο από τις επεισοδιακές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο Ειρηνοδικείο:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά