Logo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην εισαγγελέα κατέθεσε ο συνεργάτης του Μαρινάκη, Νίκος Συντυχάκης



 
 

Δεν δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα σήμερα στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Capital του ομίλου εταιρειών συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη, Νικόλαος Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε για την παράνομη μεταφορά 620.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από το Ντουμπάι στην Ελλάδα.

Ο Νο2 της Capital και υπεύθυνος για την εισηγμένη εταιρεία του ομίλου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έδωσε ένορκη κατάθεση επί δύο ώρες στην εισαγγελική λειτουργό η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για πτυχές της υπόθεσης του ναρκόπλοιου “Noor 1” και ειδικότερα ως προς το κατά πόσο έγινε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση και την κατάθεση του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για τη διακίνηση των 2,1 τόνων ηρωίνης Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

Ο ισοβίτης είχε καταθέσει στις 27 Ιανουαρίου 2017 στην Εισαγγελέα δίνοντας στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού ο οποίος δέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Μαρινάκη.

Στην κατάθεσή του είχε επισημάνει το ρόλο του Συντυχάκη ο οποίος είχε συλληφθεί σε ανύποπτο χρόνο από τους τελωνειακούς του αεροδρομίου με τις 622.000 ευρώ που βρέθηκαν στη βαλίτσα του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, ο κ. Συντυχάκης υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει στις αρχές την εισαγωγή του μεγάλου χρηματικού ποσού.

Μάλιστα αιτιολογώντας το πού βρήκε αυτό το ποσό, ανέφερε ότι του είχε σταλεί το χρηματικό ποσό από την Capital για συναλλαγές στο Ντουμπάι.

Τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν και για το λόγο αυτό τα επέστρεψε στην Ελλάδα.

Όμως δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα τραπεζικά παραστατικά που αποδεικνύουν την προέλευση των χρημάτων, κάτι που δεσμεύτηκε πως θα κάνει τις επόμενες ημέρες...

Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως δεν είναι πειστική η απάντησή του.

Δεν μπορεί ο νόμιμος εκπρόσωπος μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας να μην γνωρίζει τους περιορισμούς και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την είσοδο ναυτιλιακού συναλλάγματος και μεγάλων χρηματικών ποσών...

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εισαγγελική λειτουργό έχουν ήδη καταθέσει οι δύο τελωνειακοί οι οποίοι εντόπισαν στη βαλίτσα του Συντυχάκη το ποσό των 622.000 ευρώ.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε, επίσης, ως μάρτυρας ο διευθύνων σύμβουλος ασφαλιστικής εταιρείας Ηλίας Τσακίρης σχετικά με έμβασμα που εστάλη στον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Ο μάρτυρας δικαιολόγησε το έμβασμα ως αποζημίωση για βλάβη στη μηχανή πλοίου του Γιαννουσάκη.

Το γεγονός ότι η εταιρεία του κ. Τσακίρη έχει συναλλαγές με εταιρείες του ομίλου Μαρινάκη, θεωρείται απλή σύμπτωση.

Κατάθεση του δικηγόρου Μπαϊρακτάρη

Η Εισαγγελέας κυρία Τζίβα θα συνεχίσει την προκαταρκτική εξέταση με νέες καταθέσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή τη φορά ακόμα ένας στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Μαρινάκη, ο δικηγόρος του Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, στον οποίο ανήκει η εταιρεία Marathon μέσω της οποίας εστάλησαν τέσσερα χρηματικά ποσά στον προφυλακισμένο για το “Noor 1” Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαϊρακτάρης στην κατάθεσή του σε κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, δεν μπόρεσε να εξηγήσει για ποιο λόγο έστειλε ποσά περίπου 200.000 ευρώ στο Γιαννουσάκη, καθώς η εταιρεία του δεν έχει σχέση με την εταιρεία G Tankers του ισοβίτη.

Η κατάθεση του αναμένεται με ενδιαφέρον...

* Του Βασίλη Τζήμτσου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά