Logo

Κακουργηματικές διώξεις και εντάλματα σύλληψης για το οικολογικό έγκλημα στον Σαρωνικό



 
 

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για το οικολογικό έγκλημα που διαπράχθηκε στον Σαρωνικό προχώρησε την Παρασκευή  η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Η κα Τζίβα παρέλαβε από το Λιμενικό το προανακριττικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί, για την υπόθεση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και αφού το μελέτησε, άσκησε αμέσως δίωξη για παραβάσεις  της περιβαλλοντικής νομοθεσίας  και ειδκότερα για τις πράξεις ή παραλήψεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα για τη βύθιση του πλοίου και την τεράστιας έκτασης ρύπανσης που προκλήθηκε από το πετρέλαιο που μετέφερε. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακρίτρια η οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από έγγραφο του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του «ΥΕΝ το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε λήξη στις 26 Ιουλίου 2017. Τότε είχε δοθεί παράταση από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου μέχρι τις 6 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη παράταση που έληγε στις 27 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά