Logo

Εκδόθηκαν δύο νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του “Noor 1”



 
 

Ανοίγει ο “Ασκός του Αιόλου” για την πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος δύο Τούρκων που φέρονται ως οι χρηματοδότες του φορτίου του “λευκού θανάτου”.

Η Γ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά Ασπασία Αλβανού εξέδωσε σήμερα δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Τούρκων Zindashti Naci Serifi και Fardin E Rigabadi κατοίκου Λονδίνου για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών από κοινού με άλλα πρόσωπα που κατονομάζονται από την Ανακρίτρια στα εκδιδόμενα εντάλματα σύλληψης.

Η Ανακρίτρια προχώρησε στην άσκηση διώξεων και στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης μετά και την κατάθεση ενώπιον της του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για τη διακίνηση των ναρκωτικών εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη ο οποίος είχε κατονομάσει τους δύο Τούρκους ως τους ανθρώπους που είχε συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη για την οργάνωση της μεταφοράς του φορτίου με το “Noor 1”.

Ας σημειωθεί πως ο Γιαννουσάκης είχε καταθέσει αρχικά στις 23 Νοεμβρίου 2015 στο λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, υποδεικνύοντας τους δύο Τούρκους, ως τους χρηματοδότες της μεταφοράς της ηρωίνης ενώ είχε προσκομίσει και βίντεο από συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη.
Τότε είχε καταθέσει:
«Αυτοί οι δύο που φαίνονται στο βίντεο τα ονόματα που μου συστήθηκαν είναι Γκαμάλ και Άλεξ (…)Αυτά τα στοιχεία που προσκόμισα είναι τα μοναδικά που πιστοποιούν ποιοι είναι οι χρηματοδότες της ηρωίνης ενώ χαρακτηριστικά στο 16 δευτερολέπτων βίντεο ακούγονται να πιστοποιούν τις λεπτομέρειες της φόρτωσης των ναρκωτικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, με βάση τα στοιχεία της Ανακρίτριας οι δύο πλέον κατηγορούμενοι ως χρηματοδότες των 2,1 τόνων ηρωίνης οργάνωναν στο Ντουμπάι, στο Ομάν και στο Πακιστάν τουλάχιστον επί έξι μήνες τη μεταφορά μέχρι και τις 12/6/2014 που αποκαλύφθηκε το φορτίο του “λευκού θανάτου” στο “Noor 1” μαζ΄με άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ο φερόμενος ως κάτοικος Βελγίου Ungan Orhan, Ahmed Sahid, Paskale (σ.σ. που απεβίωσε στις φυλακές Κορυδαλλού), Yucel Agabey, Sevimli Merit, Nevzat, Kocaoglu Sadik, τους ήδη καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη Ευθύμιο Γιαννουσάκη και Γιώργο Μπουρδούβαλη και άλλα άγνωστα πρόσωπά.

Καταθέσεις από συνεργάτες του Ευ. Μαρινάκη

Αυτά τα ...άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα φέρεται να διερευνά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία διενεργεί εδώ και μήνες προκαταρκτική εξέταση με βάση άλλη κατάθεση του Ευθύμιου Γιαννουσάκη στο λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη αλλά και κατάθεση στην ίδια την εισαγγελική λειτουργό τον Ιανουάριο του 2017, ως προς την εμπλοκή συνεργατών του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.

Για το λόγο αυτό έχουν ήδη ληφθεί μαρτυρικές καταθέσεις από την Εισαγγελέα από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας Capital Νικόλαο Συντυχάκη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Marathon και δικηγόρο του Ευ. Μαρινάκη Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη.

Οι συνεργάτες του επιχειρηματία εκλήθησαν να εξηγήσουν για ποιο λόγο κατέθεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό του ήδη καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση του “Noor 1” Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Μάλιστα έχει επιστρατευτεί και η Οικονομική Αστυνομία, ενώ έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις αρχές του Ντουμπάι και της Κύπρου ώστε να διακριβωθεί αν χρηματικά ποσά διακινήθηκαν από διάφορες εταιρείες με σκοπό την χρηματοδότηση του “Noor 1” προκειμένου να μεταφέρει τους 2,1 τόνους ηρωίνης.

Τι απαντά ο Ευ. Μαρινάκης

Πάντως, ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση του “Noor 1”, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του που μεθοδεύτηκε συστηματικά προκειμένου να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή από πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με σκοπό να εκβιαστεί και να παραμερίσει ώστε να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

*Ρεπορτάζ Βασίλης Τζήμτσος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά