Logo

Ποιοι ήταν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν



 
 

Ο 60χρονος κτηματομεσίτης Χρήστος Β. Παντρεμένος κάτοικος Ρεθύμνου φέρεται να είναι ο επικεφαλής της ομάδας που απήγαγε τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Τα υπόλοιπα μέλη είναι τα εξής:

- Εμμανουήλ Ο. Πολομαρκάκης, γεν. 1973, Ρέθυμνο
- Ελευθέριος Ι. Γλυνιαδάκης, γεν. 1995 Σφακιά, κτηνοτρόφος
- Σταμάτης Ν. Πολάκης, γεν. 1971 Ρέθυμνο, κτηνοτρόφος
- Εμμανουήλ Δ. Κλάδος, γεν. 1974, ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων, όπου τελικά βρέθηκε ο επιχειρηματίας
- Βασίλης Π. Γρηγοριάδης, γεν. 1977, Σκόπια, κάτοικος Θεσσαλονίκης
- Εμμανουήλ Γ. Σταγογιάννης γεν. 1972, Ρέθυμνο

-Π. Β. γεν. (ανήλικη)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στογιάννης είχε συλληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως υπαίτιος για τον εμπρησμό στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του πολιτικού κόμματος ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, στην οδό Ζυμβρακάκη στο Ρέθυμνο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην της ανήλικης που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους) θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι οι εξής:
1) Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, για όλους τους κατηγορούμενους.
2) Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων υπό την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλου με εξυπηρέτηση σκοπού, για όλους τους κατηγορούμενους.
3) Απόπειρα εκβίασης από κοινού, για όλους τους κατηγορούμενους.
4) Άμεση συνέργεια.
5) Διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοκατοχής και πυρομαχικών.
6) Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, εμπρησμός από πρόθεση και εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας.
7) Κλοπή κατ' εξακολούθηση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το επίσημο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, οι απαγωγείς χαρακτηρίζονται από βαναυσότητα, ενώ έδειχναν και πλήρη αδιαφορία για τη ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό αναφέρει τα εξής:

«Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους, είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας).

Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά