Logo

Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή σε 18 μέλη του «Ρουβίκωνα» για την εισβολή στην Ισπανική πρεσβεία



 
 

Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο επέβαλε την Πέμπτη ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα, μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην ισπανική πρεσβεία, το πρωί της Τετάρτης.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της  εισαγγελέως της έδρας, έκρινε τους 18 κατηγορούμενους ενόχους, κατά περίσταση, για το  αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. 

Αντίθετα, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της παράνομης βίας. 

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν έπραξαν κάτι αξιόποινο. Μάλιστα, επισήμαναν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος τους. Και χαρακτήρισαν τις ενέργειές τους μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Θα πρέπειν να  σημειωθεί ότι, όσοι αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους, καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή, ύψους 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανήρτησαν στην ισπανική πρεσβεία πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία. Παράλληλα, πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά