Logo

Κρίνεται εκ νέου αίτηση αναστολής της Ηριάννας



 
 

Στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας συζητείται τη Δευτέρα νέα αίτηση ανστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.

Στις αρχές Ιουνίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε ποινή 13 ετών κατά συγχώνευση στην διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα,

Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχη την κατηγορουμένη με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο - που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα - και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που «ταυτοποιήθηκε» με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη.

Η ίδια ποινή για  αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Ένα μήνα μετά την καταδικαστική απόφαση το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β. Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή Μ. Η πλειοψηφία των εφετών (τρεις έναντι δύο) απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής των δύο κατηγορουμένων, κάνοντας δεκτή την  εισαγγελική πρόταση που τάχθηκε υπέρ της παραμονής των κατηγορουμένων στυ φυλακή. .

Παράλληλα, τη Δευτέρα πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από το εφετείο. Συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή» έχουν δώσει ραντεβού στις 9:00 το πρωί καλώντας σε κινητοποιήσεις στήριξης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το  τελευταίο διάστημα, μετά και την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, πλήθος αλληλέγγυων έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του απέναντι στην 29χρονη Ηριάννα και τον 33χρονο Περικλή με αποκορύφωμα τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στο Γουδί και κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 30 χιλιάδες κόσμο. Χθες πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και κατέληξε στο Σύνταγμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά