Logo

Ισόβια κάθειρξη στον πρώην ταμία του δήμου Γαύδου για υπεξαίρεση



 
 

Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην ταμίας του δήμου Γαύδου, Στέφανος Μπικογιαννάκης,  μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη και 14 έτη  για υπόθεση που αφορά υπεξαίρεση 530.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται και του επέβαλε την ποινη των ισοβίων για την υπεξαίρεση συν 14 έτη για την πράξη της πλαστογραφίας των πιστοποιητικών καθώς και χρηματική ποινή  300.000 ευρώ, ορίζοντας ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον τότε Δήμαρχο και νυν αντιδήμαρχο Γαύδου,Στρατή Λαμπάκη.

Μετά την απόφαση η δήμαρχος Γαύδου έκανε λόγο για δικαίωση, τονίζοντας πως  τώρα σειρά έχει η επιστροφή του ποσού στον Δήμο (με τις προσαυξήσεις ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ).

«Δυστυχώς τα χρήματα ακόμη δεν έχουν επιστραφεί. Το Δικαστήριο έκρινε ποιος είναι ο άνθρωπος που τέλεσε την υπεξαίρεση. Είναι θετικό το ότι ολοκληρώθηκε έστω και σε πρώτο βαθμό καθώς εδώ και τόσα χρόνια ταλάνιζε την τοπική κοινωνία» τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Όπως αναφέρει το zarpanews,  η δίκη  ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, με τον Εισαγγελέα, να αναφέρει κατά την αγόρευση του ότι το δικαστήριο βομβαρδίστηκε από ψευδείς ισχυρισμούς και πλαστά έγγραφα 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο  ταμίας μαζί με τον τότε δήμαρχο κ. Λαμπάκη, είχαν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, 530 χιλιάδων ευρώ (πάνω από 700 χιλιάδες με τις προσαυξήσεις) από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου και η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2011.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά