Logo

Πέντε δικογραφίες στην "πλάτη" του Βίκτωρα Ρέστη



 
 

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα δικαστικά μέτωπα για τον Βίκτωρα Ρέστη. Ο εφοπλιστής που ήδη έχει να αντιμετωπίσει πάνω από πέντε δικογραφίες, στις οποίες "πρωταγωνιστεί" με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ελέγχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, για εκταση-φιλέτο του Δημοσίου, το οποίο φέρεται να πέρασε παράνομα στην κυριότητά του.

Η εν λόγω έκταση βρίσκεται στην Μπούκα Μεσσηνίας και η υπόθεση προσομοιάζει με ανάλογη περίπτωση για την οποία κατηγορήθηκε στο παρελθόν. Την αγορά το 2005-2006 από τις εταιρείες συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη ΜΑΧΗΤΗΣ Α.Ε. και Skarpiza Develpment Limited περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορωπίου, οι οποίες όμως ήταν του Δημοσίου.

Για το πως περιήλθε στα χέρια του η έκταση της Μεσσηνίας που αφορά - όπως λέγεται - περίπου 2.500  στρέμματα, έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έρευνα, ενώ αγωγή έχει καταθέσει από την πλευρά του και το θιγόμενο ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, η αποκάλυψη των Paradise Papers έφερε στο προσκήνιο την εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών Swiss Marine,  της οποίας ο Β. Ρέστης κατείχε μετοχές. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα "Australian Financial Review", η εν λόγω εταιρεία, που φέρεται να περιλαμβάνεται στη νέα λίστα, είχε εμπλακεί σε "παρατυπίες και παραλείψεις" αναφορικά με τις δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων της και κάποιες χρηματοοικονομικές συμφωνίες το 2013.

Δύσκολες υποθέσεις 

Την ίδια ώρα η αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Κουτσολιούτσο των Folli-Follie του "κόστισε" μία ακόμη δίωξη εις βάρος του, για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης. Αντικείμενο της διαμάχης η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου Seanergy, που δραστηριοποιείται σε επενδύσεις στην ποντοπόρο ναυτιλία. 

Ο Β. Ρέστης, η μητέρα του και οι δύο αδελφές του κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τον μηνυτή, αρπάζοντας την εταιρεία με δόλιο τρόπο και σχεδόν "τζάμπα". Η υπόθεση αυτή ξεκινά το 2008, όταν η οικογένεια Κουτσολιούτσου αποφασίζει να πουλήσει το πακέτο των μετοχών που διαθέτει στη Seanergy. Όπως αναφέρεται στη μήνυση, παρόλο που υπήρχαν και άλλες προσφορές, εμπιστεύτηκαν τον εφοπολιστή "δεδομένου ότι μέχρι  τη χρονική εκείνη περίοδο η οικογένεια Ρέστη - και κυρίως το όνομα του Β. Ρέστη - δεν είχε εμπλακεί στις ποινικές υποθέσεις οι οποίες σήμερα διερευνώνται από την ελληνική δικαιοσύνη, τουναντίον διέθεταν τη φήμη πλοιοκτητών  με οικονομική επιφάνεια και πείρα στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και κυρίως λόγω της... σαφούς και ρητής δεσμεύσεώς του περί εξαγοράς της δικής μας συμμετοχής  την 30.09.2009, δια της καταρτίσεως προσυμφώνου εξαγοράς μετοχών με δικαίωμα προαίρεσης υπέρ υμών, έναντι του  τιμήματος των 22.250.000 $ και της παντελούς άγνοιάς μας για τις πραγματικές προθέσεις του και με τις "υποθέσεις", με τις οποίες εμπλεκόνταν".  

Έτσι, σημειώνεται, "παραπεισθήκαμε και συμφωνήσαμε αφενός μεν να μην πωλήσουμε στην ελεύθερη αγορά το δικό μας μετοχικό πακέτο, αλλά στους μηνυομένους έναντι του ως άνω τιμήματος, αφετέρου δε να μη λάβουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή το ποσό των 22.250.000 $, αλλά να παραμείνουμε προσωρινά ως μέτοχοι μειοψηφίας, εμπιστευόμενοι την  πορεία της εταιρείας, καθώς και τη διαχείριση αυτής  και των αποκτηθησομένων πλοίων στα χέρια του Β. Ρέστη, των λοιπών μελών της οικογένειάς του και των στενών συνεργατών του". 

Κατά τον μηνυτή,  "το προμελετημένο και εκτελεσθέν με ιδιαίτερη επιδεξιότητα σχέδιο των μηνυομένων ήταν διττό: μέσω μιας καλά οργανωμένης απάτης στόχευσαν σε δύο "θύματα", εμάς και τη Seanergy, την εταιρεία, δήλαδή, που με προσπάθειες χρόνων καταφέραμε να ιδρύσουμε Όλες οι πράξεις των μηνυομένων απέβλεπαν στην εξαπάτησή μας και δια αυτής στόχευαν αφενός μεν να διεισδύσουν "με την άδειά μας" αλλά και τη στήριξή μας στη Seanergy, προκειμένου να νοσφιστούν ανενόχλητοι τα κεφάλαια αυτής, αφετέρου δε να μας προκαλέσουν ζημία εκατομμυρίων. Η υλοποίηση του σχεδιασμού των μηνυομένων έλαβε χώρα πείθοντάς μας, αρχικώς στην  κατάρτιση σύμβασης με αυτούς και στην προσωρινή παραμονή μας στη Seanergy, εν συνεχεία δε, προκαλώντας, μέσω του οχηματος-εταιρείας, που ήταν πλέον στα χέρια της, μέσω συνεχόμενων παράνομων πράξεων και απατηλών δηλώσεων, τη μετοχική μας εξόντωση, η οποία θα τους επέτρεπε  να επισφραγίσουν την τελεσθείσα σε βάρος μας απάτη"...

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ  της Άννας Κανδύλη στην εφημερίδα Realnews εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2017 από directNEWS.gr πηγή: Realnews


Τελευταία Δικαστικά