Logo

«Koriopolis»: Απαλλαγή από τις βασικές κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας



 
 

Την απαλλαγή από τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν 84 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2010-2011, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, Παναγιώτα Ζάκα.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης καθώς όπως είπε από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν ως δομημένες ομάδες και ούτε είχε δημιουργηθεί «ενιαία βούληση».

Αντίθετα η κ. Ζάκα είπε ότι αποδείχθηκε για επτά ποδοσφαιρικούς αγώνες - από τους 25 που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο - πως ήταν πράγματι «στημένοι», γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος.

Πρόκειται για τα εξής παιχνίδια:

-Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 για την Super League, με υπαίτιους τους Αχιλλέα Μπέο, Δημήτρη Μπάκο και και Γιώργο Μποροβήλο.

-Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Γεωρτσιάκο, Ρουτζιέρη, Πουλόπουλο, Προβατίδη, Τσεκερίδη, Ταμπάση.

-Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Χάλκο, Νικολόπουλο και Κομπότη.

-Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-2, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Παντέλη, Χάλκο, Ν. Παπαδόπουλο, Αδαμάκη.

-Διαγόρας-Πιερικός 3-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Ζαβαντία και Δήμου.

-ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Σιδηρόπουλο και Τσεκερίδη.

-Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας 3-1, για την Γ’ Εθνική, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Αντωνιάδη.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση του «Koriopolis» ως βασικοί κατηγορούμενοι θεωρούνται οι πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, στους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει διευθυντικές θέσεις σε εγκληματική οργάνωση που είχε ως σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά