Logo

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία της 22χρονης στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ



 
 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διεξαγωγή επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 22χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ έβαλε τέλος στη ζωή της, τον περσινό Νοέμβριο, πηδώντας από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών του Ιδρύματος, επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία, μέσω εκπομπής στο κανάλι Epsilon, υποστήριξε ότι η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή κάποιοι την εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου που φέρονται να κατείχαν και απεικόνιζε τη νεαρή κοπέλα.

Όπως ισχυρίστηκε η μητέρα, η 22χρονη  «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της».

Με το δεδομένο αυτής της καταγγελίας, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Τσόγκας με την παραγγελία του ζητεί «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος».

Παράλληλα, ζητεί να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και να γίνει κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων. 

Σε περίπτωση, δε, που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά