Logo

Κατάθεση – φωτιά τραπεζίτη: Με εκβίασαν για να κουκουλώσω θαλασσοδάνεια κομμάτων



 
 

Κακουργηματικές διώξεις για απάτη αναμένεται να ασκήσουν τις επόμενες μέρες οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος τραπεζιτών και παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για τα θαλασσοδάνεια των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που άρπαξαν τα δύο κόμματα του παλιού χρεωκοπημένου συστήματος.

Η δίωξη ασκείται μετά από αποκαλυπτική κατάθεση που έδωσε κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος στην οποία αποκαλύπτονται όλες οι λεπτομέρειες για το πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο.

Τα δάνεια είχαν δοθεί χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις και αυτό το γνώριζαν οι τράπεζες. Μάλιστα η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τους τραπεζίτες από περιπέτειες με τη δικαιοσύνη είχε καταθέσει νυχτερινή τροπολογία που έδενε τα χέρια των εισαγγελέων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου άρχισε με την κατάθεση στη δικαιοσύνη κορυφαίου στελέχους της τότε Αγροτικής Τράπεζας. Η δίωξη συμπαρασύρει και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ειδικά τους γενικούς διευθυντές των κομμάτων που δεν έχουν ασυλία.

Στην κατάθεση – φωτιά 52 σελίδων περιγράφει τον εκβιασμό που δέχθηκε από άλλο συστημικό τραπεζίτη προκειμένου να εντάξει τα δάνεια των κομμάτων στο καλό κομμάτι της ΑΤΕ και όχι στην Bad Bank στην οποία κατευθύνθηκαν όλα τα δάνεια που βρίσκονταν σε καθυστέρηση. Στην περίπτωση κατά την οποία η διοίκηση της ΑΤΕ δεν υπέκυπτε στον εκβιασμό τα δάνεια θα πήγαιναν στην κακή τράπεζα και αναγκαστικά θα είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για τις εισαγγελικές διώξεις.

Με την παρέμβαση του συστημικού τραπεζίτη, ο οποίος είχε προειδοποιήσει την τότε διοίκηση της ΑΤΕ ότι λειτουργεί με εντολές της κυβέρνησης τα δάνεια πήγαν στο καλό κομμάτι της τράπεζας δεν έγιναν απαιτητά και στη συνέχεια με την τροπολογία τη ντροπής οι τραπεζίτες απαλλάχθηκαν από τις ποινικές ευθύνες.

Οι δικαστές που διερευνούσαν το γιγαντιαίο σκάνδαλο συναντούσαν τεράστια εμπόδια γιατί η φωτογραφική τροπολογία των Σαμαρά και Βενιζέλου προστάτευσε τους τραπεζίτες. Μέχρι που το κορυφαίο στέλεχος της ΑΤΕ κατέθεσε συγκλονιστικά που τεκμηριώνουν το κακούργημα της απάτης, της σύστασης εγκληματικής συμμορίας και άλλες βαρύτατες κατηγορίες.

Η δίωξη συμπαρασύρει και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ειδικά τους γενικούς διευθυντές των κομμάτων που δεν έχουν ασυλία. Η υπόθεση αναμένεται να πυροδοτήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση γιατί είναι πρωτοφανές, δύο κόμματα που δήθεν κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον να φεσώνουν τις τράπεζες και κατ’ επέκταση το δημόσιο που πλήρωσε την ανακεφαλαιοποίηση με τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Η άσκηση διώξεων επιταχύνεται και εξαιτίας των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή ονόματος από ΠΑΣΟΚ σε Κίνημα Αλλαγής δεν είναι τυχαία. Η νέα παράταξη θα έχει νέο καθαρό ΑΦΜ και τα χρέη θα μείνουν στο κόμμα – σφραγίδα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορέσει να εισπράξει τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ το οποίο αλλάζοντας όνομα θα παίρνει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης.

Για αυτό αναμένεται η δικαιοσύνη να δεσμεύσει λογαριασμούς και ακίνητα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα οποία είχαν βάλει υπογραφές για τα δάνεια προκειμένου να διασφαλίσει την είσπραξη τουλάχιστον ενός μέρους των δανείων.

Στην κατάθεση των στελεχών της ΑΤΕ περιλαμβάνονται και μια σειρά από στοιχεία – φωτιά που αφορά τα θαλασσοδάνεια της πλοκής για τα οποία θα ασκηθούν αυτοτελείς διώξεις σε βάρος τραπεζιτών και πολλών επιχειρηματιών που συνδέονται με τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2017 από directNEWS.gr πηγή: Kontranewsa


Τελευταία Δικαστικά