Logo

Βόλος: Κάθειρξη 8 ετών σε συνταξιούχο λιμενικό για αποπλάνηση 13χρονου αγοριού



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου επέβαλε κάθειρξη 8 ετών  και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε έναν 71χρονο, κρίνοντάς τον ένοχο για την  αποπλάνηση ενός 13χρονου αγοριού. Μάλιστα, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου που πρόβαλε η υπεράσπιση αναφέροντας ότι ο καταδικασθείς υπήρξε στέλεχος του Λιμενικού και είχε τιμηθεί με υψηλή διάκριση!

Ο ηλικιωμένος, που έχει αναπηρία 74% καθώς έχει υποστεί εγκεφαλικό, φέρεται κατά το κατηγορητήριο ότι στις 20 Μαΐου 2016 είχε οδηγήσει τον ανήλικο συγχωριανό του σε ερημική τοποθεσία της Λάρισας με την υπόσχεση ότι θα του έδινε χρήματα για να παίξει στο ΚΙΝΟ.

Ο 71χρονος, που  δεν προχώρησε σε  παρά φύσει συνουσία, αλλά μόνο σε ασελγείς πράξεις, όπως έδειξαν η εξέταση DNA και η τοξικολογική στα ρούχα του παιδιού, έδωσε 1,5 ευρώ στον 13χρονο, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του όσα συνέβησαν μεταξύ τους.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα άλλων 11 παιδιών, έτρεξε στο καφενείο όπου βρισκόταν ο συνταξιούχος λιμενικός, τον χαστούκισε και τον κατήγγειλε στην αστυνομία που τον συνέλαβε.

Το δικαστήριο μετά την καταδικαστική ετυμηγορία του έδωσε αναστέλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα, ο οποίος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη του με τους περιοριστικούς όρους  να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και να μην πλησιάζει το σπίτι του θύματος. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά