Logo

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Συνέλαβαν πολίτη που ηχογραφούσε δίκη ενώ η σύζυγος Στουρνάρα είχε φύγει ανενόχλητη



 
 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά επικρατούν στο χώρο της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την ηχογράφηση μίας δίκης, καθώς από ό,τι φαίνεται διαφορετικά λειτουργούν οι εισαγγελικές αρχές εάν πρόκειται για έναν απλό πολίτη και διαφορετικά για τη σύζυγο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το documentonews.gr σήμερα Τρίτη το πρωί, πολίτης που παρακολουθούσε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εντοπίστηκε από αστυνομικό να μαγνητοφωνεί τη δίκη. Η μαγνητοφώνηση γινόταν με ένα digital μαγνητόφωνο το οποίο δεν είχε τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης. Αμέσως το μαγνητόφωνο κατασχέθηκε ενώ η πρόεδρος κράτησε επί μιάμιση ώρα τον συγκεκριμένο πολίτη στην αίθουσα. Στη συνέχεια ο πολίτης μεταφέρθηκε στο τμήμα Μεταγωγών όπου και κρατήθηκε για μιάμιση ώρα και στη συνέχεια αρχικά στο ΑΤ Αμπελοκήπων και στη συνέχεια στο τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων όπου και κρατήθηκε για πέντε ώρες.

Πρόκειται για μία εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση από την πλευρά των δικαστικών αρχών σε σχέση με όσα συνέβησαν το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της δίκης του Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου. Αν και η σύζυγος του κ. Στουρνάρα, ηχογραφούσε μέσω μιας φίλης της τη δίκη με το κινητό της τηλέφωνο εντούτοις η κα Στουρνάρα όχι μόνο δεν συνελήφθη και δεν πέρασε ποτέ από την προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία αλλά κατάφερε να φύγει και ανενόχλητη σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σε αντίθεση με τη φίλη της που «συνελήφθη» να ηχογραφεί και τελικά οδηγήθηκε με περιπολικό στο Α.Τ. Κυψέλης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε προχωρήσει σε μία πρωτοφανή κίνηση: Είχε διαγράψει ο ίδιος το παρανόμως ηχογραφηθέν υλικό, ενώ το κινητό τηλέφωνο στη συνέχεια κατασχέθηκε.

Εντύπωση επίσης προκαλεί στη σημερινή περίπτωση και η στάση του εισαγγελέα βάρδιας, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποφανθεί εάν πρόκειται για αδίκημα με αποτέλεσμα ο πολίτης να παραμένει κρατούμενος στο ΑΤ Αμπελοκήπων. Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έχει ενημερωθεί από τον δικηγόρο του συγκεκριμένου πολίτη για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με τη σύζυγο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόκειται για μία ακόμη ακατανόητη στάση των εισαγγελικών αρχών που δείχνει ότι τελικά στη Δικαιοσύνη επικρατούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ειδικά εάν πρόκειται για τη σύζυγο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και έναν απλό πολίτη.

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του πολίτη Γιάννης Απατσίδης ζήτησε να ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος. Τελικά μετά από έντονες διαμαρτυρίες και γνωστοποίηση ότι θα κινηθούν δικαστικά σε βάρος της εισαγγελίας, ο πολίτης αφέθηκε ελεύθερος και διατάχτηκε πραγματογνωμοσύνη στη συσκευή καταγραφής ενώ στην περίπτωση της κας Στουρνάρα το κινητό αποδόθηκε αυθημερόν με εντολή εισαγγελέα και χωρίς να διαταχτεί ποτέ πραγματογνωμοσύνη, αν και η συσκευή είχε δυνατότητα καταγραφής και με εικόνα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2017 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά