Logo

Εισαγγελέας προτείνει εκ νέου την παραπομπή σε δίκη των ''τροϊκανών'' του ΤΑΙΠΕΔ



 
 

Ο εισαγγελέας Εφετών, Ανδρέας Καραφλός, προτείνει για δεύτερη φορά προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθούν σε δίκη τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπόθεση της μη επωφελούς πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου κατά  την περίοδο 2013-2014.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, μετά από αναίρεση του πρώτου παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Άρειο Πάγο λόγω «έλλειψης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Το Συμβούλιο Εφετών με το πρώτο βούλευμά του είχε παραπέμψει σε δίκη για την υπόθεση των 28 ακινήτων  3 μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων

Την αναίρεση του πρώτου βουλεύματος είχαν ζητήσει οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Αλ. Λυκουρέζος, Ι. Γιαννίδης και Ν. Πατεράκης επικαλούμενοι μεταξύ άλλων πως έχει ψηφιστεί διάταξη με την οποία προβλέπεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Ανάλογης διάταξη είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας υιοθετήσει με βούλευμά του την εισαγγελική πρόταση, τότε η χώρα μας  θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τους θεσμούς που έχουν ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αποδιδόμενο σε αυτούς  αδίκημα της απιστίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται τρεις  Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό ρόλο) γεγονός που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά