Logo

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεσε το βούλευμα για το Β. Μαρινάκη και τους «στημένους αγώνες»



 
 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε την Παρασκευή αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, που απάλλασσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και άλλους 27 παράγοντες του ποδοσφαίρου, από το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας έστηναν αγώνες.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας είχε παραπέμψει τον Β. Μαρινάκη σε δίκη, με ψήφους 2 έναντι 1, με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα).

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με το ίδιο βούλευμα, παραπέμπεται για με την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας, που είναι πλημμέλημα, καθώς η αρχική κατηγορία σε βάρος του και σε βάρος άλλων για εγκληματική οργάνωση, μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Σημειώνεται, ότι για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται να δικαστούν άλλοι 27 αθλητικοί παράγοντες για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Υπενθυμίζεται,  ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού, ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Μετά την άσκηση αναίρεσης η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά