Logo

Ως ύποπτος καλείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα



 
 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλήθηκε ως ύποπτος διάπραξης αδικημάτων από την εισαγγελέα Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, στα πλαίσια της έρευνας που διενεργεί για την τέλεση κακουργημάτων και την τυχόν σύνδεσή τους με την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

Όπως έγινε γνωστό, η κ. Τζίβα χθες Δευτέρα  18 Δεκεμβρίου έστειλε κλήση στον εφοπλιστή – εκδότη και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να προσέλθει στις 21 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη, για παροχή εξηγήσεων (ανωμοτί κατάθεση)  σχετικά με την υπόθεση του «Noor 1» με τους τρεις τόνους ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ανάλογες κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση έλαβαν από την κ. Τζίβα και οι  τρεις συνεργάτες του εφοπλιστή, το ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Cαpital Νίκος Συντυχάκης, ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης και ο επιχειρηματίας ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης. Και οι τρεις καλούνται ως ύποπτοι για να δώσουν εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν - κατά περίπτωση - είναι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λαθρεμπόριο καυσίμων και πλαστά εικονικά τιμολόγια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα άλλα τρία πρόσωπα που κλήθηκαν ως ύποπτοι έχουν δικαίωμα να παραστούν ενώπιον της εισαγγελέως με συνήγορο και να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι στην δίκη σε πρώτο βαθμό που διεξήχθη το 2015 για το «Noor 1» καταδικάστηκαν ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων (όπως ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης σε ισόβια κάθειρξη), αλλά δεν εντοπίστηκαν οι εγκέφαλοι και πραγματικοί χρηματοδότες και συνεπώς κατ' εξοχήν διακινητές της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Ευρώπη.    

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016, οπότε εξεδόθη η απόφαση η οποία ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Δούκα υπηρετεί πλέον στην Κομοτηνή. Με την απόφαση να μην έχει καθαρογραφεί ακόμα είναι αδύνατη η άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου από εισαγγελέα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά